Ενημέρωση με ένα κλικ

Προνόμια εμβολιασμένων: Στις 12 οι ανακοινώσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Δια στόματος του Κυριάκου Μητσοτάκη θα γίνουν πιθανότατα οι ανακοινώσεις για τα προνόμια σε εμβολιασμένους.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή που επικαλείται η “Βραδυνή”, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να σηκώσει ο ίδιος σε επικοινωνιακό επίπεδο το βάρος της δημοσιοποίησης του προγράμματος διευκολύνσεων, μιας και εκτιμά ότι πρόκειται για μία εξαιρετικά κομβική συγκυρία για τη χώρα σε σχέση με το εμβολιαστικό της πρόγραμμα.

Έτσι πιθανόν στις 12 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός, από το Μέγαρο Μαξίμου, θα δημοσιοποιήσει το βασικό πλαίσιο που θα αφορά στα λεγόμενα «προνόμια» των εμβολιασμένων.

Κεντρικός στόχος θα είναι να αυξηθεί το ποσοστό συμμετοχής στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, ώστε μέχρι το τέλος του καλοκαιριού το τείχος ανόσιας να φτάσει περίπου στο 75%.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις ανακοινώσεις, μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνονται:

Οι ιδιοκτήτες μαζικών χώρων όπως οι κινηματογράφοι, τα θέατρα, οι συναυλίες, τα φεστιβάλ, οι αθλητικές εκδηλώσεις να έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν μόνο για όσους έχουν κάνει και τις δύο δόσεις των εμβολίων. Εάν το επιλέξουν τότε ο χώρος τους να χαρακτηριστεί ως covid free και δε θα υπάρχουν περιορισμοί. Οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να εισέρχονται χωρίς κανέναν περιορισμό.

Ο έλεγχος εμβολιασμού αναμένεται να γίνεται μέσω ειδικής εφαρμογής που θα έχει στη διάθεσή του ο ιδιοκτήτης, στην οποία θα σκανάρει το QR Code του πιστοποιητικού.

Εάν επιλέξουν πάλι οι ιδιοκτήτες των χώρων να δέχονται ανεμβολίαστους πολίτες, τότε θα λειτουργούν με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, δηλαδή μάσκες, αποστάσεις και περιορισμούς στην πληρότητα των χώρων.

Οι κλειστοί χώροι της εστίασης θα επαναλειτουργήσουν σε πρώτη φάση κυρίως για τους εμβολιασμένους. Εξαίρεση θα αποτελέσουν όλοι οι χώροι που είναι απαραίτητο να πάει ένας πολίτης για τις συναλλαγές τους με το κράτος όπως οι δημόσιες υπηρεσίες, τα νοσοκομεία, τα σούπερ μάρκετ, οι τράπεζες και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Μένει να μαθαίνουμε το χρονοδιάγραμμα όλων των παραπάνω κινήσεων.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει