Ενημέρωση με ένα κλικ

Χαρδαλιάς: Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι για την κατάσβεση της φωτιάς

Τι είπε για το 112 και πότε λειτουργεί

Ο υφυπουργός Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς χαρακτήρισε «τιτάνια» την επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς που πλήττει τον Σχίνο Κορινθίας και τις γύρω περιοχές, φτάνοντας μέχρι τα Μέγαρα.

Ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε πως στην Πολιτική Προστασία είναι «συγκρατημένα αισιόδοξοι» πως η επιχείρηση θα πετύχει την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς μέσα στην ημέρα, εφόσον βοηθήσουν και οι καιρικές συνθήκες.

Όπως υπογράμμισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κατά τη διάρκεια της νύχτας ήταν πολλά τα μέτωπα και δόθηκε μεγάλη μάχη σε πολλούς οικισμούς.

«Προσπαθήσαμε να αποτρέψουμε την επέκταση της φωτιάς προς τα νότια, αλλά και προς την πόλη των Μεγάρων. Οι ριπές ανέμων ξεπερνούσαν τα 8 μποφόρ και οι δυνάμεις πυρόσβεσης κέρδισαν το στοίχημα», είπε μεταξύ άλλων.

Αναφέρθηκε ακόμα για τις επιχειρήσεις εκκένωσης αλλά και την ενεργοποίηση του 112 σε τοπικό χαρακτήρα. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είπε ακόμα ότι σύμφωνα με το σύστημα Copernicus μέχρι στιγμής η απεικόνιση δείχνει ότι έχουν καεί πάνω από 40.000 στρέμματα.

Σε σχετική ερώτηση για το πότε χρησιμοποιείται και αν χρησιμοποιείται σωστά το 112, είπε ότι ο αριθμός αυτός δεν είναι μηχανισμός ενημέρωσης αλλά ένας τρόπος με τον οποίο ειδοποιούνται οι πολίτες σε ακραίες συνθήκες και καταστάσεις.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει