Ενημέρωση με ένα κλικ

Εξαδάκτυλος: Η απόφαση της Επιτροπής ήταν για δύο self tests την εβδομάδα στα σχολεία

Για τα self tests στα σχολεία αλλά και την απόφαση της κυβέρνησης να απαιτείται από σήμερα η διενέργειά του μόνο μία φορά την εβδομάδα στις σχολικές μονάδες της χώρας, αναφέρθηκε Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Σε σχετική ερώτηση ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, απάντησε ότι η απόφαση της επιτροπής ήταν για δύο τεστ την εβδομάδα στα σχολεία, ενώ αρχικά έγινε συζήτηση για ένα self test και ένα rapid test την εβδομάδα.

Για την κυκλοφορία μετά τις 12.30 τόνισε ότι εξετάζεται ο τρόπος για τη μετάβαση σε μια ζωή χωρίς περιορισμούς με ασφάλεια. «Σε αυτό το πλαίσιο κάνουμε συνεχώς αναθεωρήσεις» τόνισε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Για το ενδεχόμενο να υπάρξει νέο lockdown στο μέλλον τόνισε ότι «απευχόμαστε να χρειαστεί να προτείνουμε νέους περιορισμούς, γι’ αυτό κάνουμε έκκληση στους ανθρώπους να προσέχουν».

Όσον αφορά στο άνοιγμα του τουρισμού έκανε λόγο για «άσκηση ισορροπίας» σημειώνοντας ότι «Για να λυθεί επιτυχώς αυτή η εξίσωση χρειάζεται η βοήθεια όλων ως προς την τήρηση των μέτρων».

Ως προς τις μεταλλάξεις τόνισε ότι τα εμβόλια αντιμετωπίζουν όλες τις γνωστές μεταλλάξεις έως τώρα, ενώ εξέφρασε την ανησυχία τους για τις μεγάλες συγκεντρώσεις.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει