Ενημέρωση με ένα κλικ

Ελπιδοφόρα αποτελέσματα από το πειραματικό κοκτέϊλ θεραπειών της Regeneron!

Ελπιδοφόρα αποτελέσματα ανακοίνωσε σήμερα  ο ελβετικός φαρμακευτικός όμιλος Roche  για το πειραματικό κοκτέιλ θεραπειών ενάντια στον κορονοϊό το οποίο συνδυάζει τα φάρμακα casirivimab και imdevimab πάνω στο οποίο συνεργάζεται   με την αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Regeneron  για τους ασθενείς που δεν χρήζουν νοσηλείας.

Τα στοιχεία τα οποία  προέκυψαν από δοκιμή της τρίτης φάσης έδειξαν μείωση έως και 70% των νοσηλειών ή των θανάτων   σε ασθενείς που οι οποίοι νοσηλεύονταν με κορονοϊό και οι οποίοι δεν χρειάστηκαν να νοσηλευτούν.

Επίσης παρατηρήθηκε  μείωση της διάρκειας των συμπτωμάτων της νόσουκατά 4 ημέρες  δηλαδή  από 14 σε 10 ημέρες, αναφέρει ο Roche.

Πιο συγκεκριμένα ,η  πειραματική αυτή θεραπεία διαθέτει  τον μοναδικό συνδυασμό των μονοκλωνικών αντισωμάτων    που συντηρεί  την ισχύ του έναντι των νέων σημαντικών παραλλαγμένων στελεχών του νέου κορωνοϊού που προκύπτουν , επισημαίνει ο ελβετικός φαρμακευτικός όμιλος σε  ανακοίνωσή του.

“Τα νέα κρούσματα συνεχίζουν να αυξάνονται σε παγκόσμιο επίπεδο με περισσότερα από τρία εκατομμύρια να καταγράφονται την περασμένη εβδομάδα”, τονίζει  στην ανακοίνωση του ομίλου ο Λέβι Γκάραγουέϊ επικεφαλής γιατρός και παγκόσμιος διευθυντής για την ανάπτυξη προϊόντων, υπερονίζοντας ότι “αυτό το πειραματικό κοκτέιλ αντισωμάτων θα μπορούσε ως εκ τούτου να προσφέρει ελπίδα για μια νέα πιθανή θεραπεία για τους ασθενείς υψηλού κινδύνου”.

Τα αποτελέσματα  των κλινικών δοκιμών θα παρουσιαστούν άμεσα στις υγειονομικές αρχές και θα τα αξιολογήσουν άμεσα οι ειδικοί γιατροί όσο πιο σύντομα γίνεται.

Μέχρι σήμερα περίπου 25.000  έχουν συμμετάσχει στις διάφορες αυτές κλινικές δοκιμές.

Πιο συγκεκριμένα στη Γαλλία , η Υπηρεσία Φαρμάκων (ANSM) έδωσε έγκριση  στα μέσα Μαρτίου δύο συνδυασμούς θεραπειών με βάση συνθετικά αντισώματα,    ανάμεσα σε  αυτή της Roche και της Regeneron, για την έγκαιρη θεραπεία,  έπειτα από  την εμφάνιση συμπτωμάτων, των ενηλίκων που κινδυνεύουν να εμφανίσουν σοβαρή μορφή της COVID-19.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει