Ενημέρωση με ένα κλικ

Ποιοι απαλλάσσονται και τον Μάρτιο από την υποχρέωση καταβολής ενοικίων

Χιλιάδες επιχειρήσεις των κλάδων του λιανεμπορίου, της εστίασης, του πολιτισμού, του αθλητισμού, του τουρισμού και των μεταφορών που έχουν μισθωμένα τα ακίνητα των επαγγελματικών τους εγκαταστάσεων και υποχρεώνονται, με κρατική εντολή, να παραμείνουν κλειστές ή να περιορίσουν στο ελάχιστο τις δραστηριότητές τους δικαιούνται και για τον μήνα Μάρτιο πλήρη απαλλαγή από την καταβολή ενοικίων.

Απαλλαγή από την καταβολή ενοικίων και για τον Μάρτιο προβλέπεται επίσης για τα γυμναστήρια, τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής, τα βιβλιοπωλεία και άλλες επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών με δραστηριότητες που προϋποθέτουν συναθροίσεις (διοργανωτές κοινωνικών εκδηλώσεων, συναυλιών, συνεδρίων κ.λπ.).

Η «Ν» παρουσιάζει σήμερα τη λίστα με τους ΚΑΔ όλων των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που δικαιούνται απαλλαγή από το ενοίκιο του μηνός Μαρτίου.

Οι ιδιοκτήτες-φυσικά πρόσωπα που εκμισθώνουν ακίνητά τους στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις θα λάβουν από τον κρατικό προϋπολογισμό αφορολόγητη αποζημίωση, η οποία θα είναι ίση με το 80% των συμφωνηθέντων μισθωμάτων, ενώ οι ιδιοκτήτες που είναι νομικά πρόσωπα θα αποζημιωθούν με το 60% των μη εισπραχθέντων ενοικίων.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει