Ενημέρωση με ένα κλικ

Πυροσβεστική: Πολλά τα προβλήματα στην Αττική από τον χιονιά

Η Αττική ζει πραγματικά πρωτόγνωρες καταστάσεις από την επέλαση της «Μήδειας», όπως προκύπτει και από το έργο της Πυροσβεστικής από την στιγμή που η κακοκαιρία χτύπησε την χώρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πυροσβεστικού Σώματος, από την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021 και μέχρι το απόγευμα σήμερα, το Κέντρο Επιχειρήσεων δέχθηκε 1.850 κλήσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούν κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων.

Από αυτές τις κλήσεις οι 1.490 ήταν στην Αττική από χτες, Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021 και μέχρι σήμερα το απόγευμα. Οι κλήσεις αυτές αφορούσαν:

  • 1.118 για κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων
  • 123 για μεταφορές ατόμων σε ασφαλές σημείο

  • 101 για μεταφορές ατόμων σε νοσοκομεία (αιμοκάθαρση)

  • 25 για μεταφορές ατόμων σε κέντρα υγείας και νοσοκομεία προκειμένου να εμβολιαστούν καθώς και για άλλες περιπτώσεις παροχής βοηθείας.

Το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος παραμένει σε επιφυλακή για την άμεση αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων της εξελισσόμενης κακοκαιρίας. Από το Αρχηγείο του Π.Σ. επισημαίνεται για μια ακόμα φορά ότι, με δεδομένες τις ανακοινώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για χιονοπτώσεις, ισχυρό παγετό και θυελλώδεις ανέμους παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει