Ενημέρωση με ένα κλικ

Εξαδάκτυλος: Μην προεξοφλούμε παράταση lockdown

Να μην προεξοφλούμε ότι δεν θα δούμε αποτελέσματα από το σκληρό lockdown στην Αττική έως τις 28 Φεβρουαρίου, ζήτησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, θύμισε ότι κατά το δεύτερο lockdown του Νοεμβρίου που έγινε τμηματικά και ολοκληρώθηκε στις 16 Νοεμβρίου, σε τέσσερις εβδομάδες, στις 14 Δεκεμβρίου έγινε η πρώτη άρση περιορισμών.

Ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε ότι σε σχέση με το lockdown του Νοεμβρίου η κατάσταση σήμερα είναι καλύτερη από πλευράς ιικού φορτίου αλλά είναι χειρότερη από πλευράς επιβάρυνσης του Συστήματος Υγείας ενώ υπάρχει και ένα δεύτερο επιβαρυντικό στοιχείο, το οποίο είναι οι μεταλλάξεις.

Προβληματισμός για τη Θεσσαλονίκη

Αναφορικά με τη Θεσσαλονίκη, σημείωσε ότι δεν φαίνεται να αποτελεί “το πολύ μεγάλο πρόβλημα”, χωρίς ωστόσο να αποκλείσει ενδεχόμενο σκληρού lockdown. Πρόσθεσε ότι όχι ειδικά για τη Θεσσαλονίκη αλλά γενικώς είναι της άποψης ότι τα μέτρα πρέπει να λαμβάνονται έγκαιρα καθώς έχουν μικρότερο κόστος τόσο υγειονομικό όσο και οικονομικό και διαρκούν λιγότερο

Αρνητικός στην απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 τις καθημερινές

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα και τις καθημερινές, απάντησε ότι δεν έχει γίνει ευρεία τέτοια συζήτηση στην επιτροπή και εξέφρασε την άποψη ότι μάλλον ζημιά θα έκανε παρά θα ωφελούσε μια τέτοια απόφαση, “διότι ο συνωστισμός που θα παρατηρηθεί τις ώρες που θα επιτρέπεται η κυκλοφορία, θα είναι πάρα πολύ έντονος”.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει