Ενημέρωση με ένα κλικ

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του εκπαιδευτικού αεροσκάφους

Συνεχίζονται από το πρωί της Δευτέρας οι έρευνες για τον εντοπισμό του μονοκινητήριου εκπαιδευτικού αεροσκάφους, το οποίο και αγνοείται από το μεσημέρι της Κυριακής.

Οι έρευνες επικεντρώνονται κατά κύριο λόγο στον ορεινό όγκο της περιοχής Μηλιωτάδες, βορειοανατολικά του αεροδρομίου των Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι δυνάμεις της ενισχύονται και θα επιχειρούν συνολικά 48 Πυροσβέστες με 21 οχήματα.

Ο συντονισμός των δυνάμεων γίνεται από το κέντρο επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους θα διαρκούσαν όλο το βράδυ της Κυριακής.

Όμως, οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή, ανάγκασαν το Super Puma να επιστρέψει στη βάση του, στην Ελευσίνα.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το μικρό αεροσκάφος, με τον 32χρονο χειριστή, χάθηκε από τα ραντάρ στις 12:30 το μεσημέρι της Κυριακής.

Το διθέσιο αεροσκάφος απογειώθηκε από το αεροδρόμιο “Φίλιππος” της Κοζάνης στις 11:20 το πρωί. Η τελευταία επαφή του πιλότου με τον πύργο ελέγχου του αερολιμένα Ιωαννίνων ήταν στις 12.28. Από τότε δεν υπήρξε καμία άλλη επικοινωνία με τον 32χρονο αλλοδαπό χειριστή και ενημερώθηκαν οι αρχές.

Όπως ανέφερε η ΕΡΤ, το στίγμα του εκπαιδευτικού αεροσκάφους χάθηκε ενώ πετούσε 5 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά του αεροδρομίου Ιωαννίνων, στο Ανατολικό Ζαγόρι. Σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης το αεροσκάφος θα έκανε μια βόλτα πάνω από τα Ιωάννινα χωρίς να προσγειωθεί και θα επέστρεφε στην Κοζάνη.

Σύμφωνα με το κρατικό κανάλι, οι έρευνες επικεντρώνονται σε μια χαράδρα μεταξύ των χωριών Μηλιωτάδες, Ανθρακίτης και Καβαλλάρι, καθώς κάτοικοι και κυνηγοί αναφέρουν πως άκουσαν για τελευταία φορά την μηχανή από το μονοκινητήριο αεροσκάφος.

Στους Μηλιωτάδες, όπου εντοπίζεται το τελευταίο στίγμα του, παραμένουν 25 άτομα, δυνάμεις της πυροσβεστικής και της 5ης ΕΜΑΚ, μέχρι να ξημερώσει και να επανεκκινήσουν οι έρευνες.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει