Ενημέρωση με ένα κλικ

Αποζημίωση 800 ευρώ προς τον Σταμάτη Κραουνάκη από τον Δήμο Αθηναίων

Την καταβολή της αποζημίωσης στον Σταμάτη Κραουνάκη επιβεβαιώνει και ο γενικός διευθυντής οικονομικών του Δήμου Αθηναιών, Σπύρος Χαμακιώτης.

Ένταλμα πληρωμής 800 ευρώ στον Σταμάτη Κρανουνάκη εξέδωσε ο Δήμος Αθηναίων έπειτα από το εξώδικο του μουσικοσυνθέτη με αφορμή τη συναυλία της Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

H συγκεκριμένη πράξη δείχνει να δικαιώνει τον Σταμάτη Κραουνάκη, ο οποίος στο εξώδικό του κατήγγειλε την εκτέλεση δικών του τραγουδιών χωρίς την άδειά του.

Την καταβολή της αποζημίωσης στον Σταμάτη Κραουνάκη επιβεβαιώνει και ο γενικός διευθυντής οικονομικών του Δήμου Αθηναιών, Σπύρος Χαμακιώτης.

Αίτιο της χρηματικής αποζημίωσης αποτελεί η εκτέλεση τραγουδιών του από την Αλκηστις Πρωτοψάλτη, κατά την διάρκεια της αφιλοκερδούς συναυλίας της πάνω σε φορτηγό, σε δρόμους της Αθήνας, χωρίς, όπως αναφέρει, να έχει δώσει την άδειά του.

«Με μεγάλη απογοήτευση, διαπίστωσα ότι στο πλαίσιο της ως άνω εκδήλωσης, ερμηνεύτηκαν ορισμένα από τα τραγούδια- δημιουργήματα μου, δίχως προηγουμένως να έχω ερωτηθεί προς τούτο, πολλώ δε μάλλον δίχως να έχω παραχωρήσει την εκ του νόμου απαιτούμενη άδεια και συγκατάθεση. Κατά τα ανωτέρω έλαβε χώρα χωρίς την αναγκαία άδεια- συναίνεση- έγκριση μου καθ’ υπέρβαση κάθε δικαιώματος μου, δημόσια εκτέλεση μουσικής. Αυτό αποτελεί παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων του δημιουργού- ιδιοκτήτη του πνευματικού έργο. Το ποσό, να είστε βέβαιοι, θα διατεθεί δια του πάσχοντες και αδυνατούντες να εξοικονομήσουν τα αναγκαία καλλιτέχνες – δημιουργούς», δήλωσε ο Σταμάτης Κραουνάκης στο εξώδικο προς τον Δήμο Αθηναίων.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει