Ενημέρωση με ένα κλικ

Νεκρός σε ηλικία 55 ετών ο μπλουζίστας Lucky Peterson

Τον Οκτώβριο του 2019 γιόρτασε τα 50 χρόνια της μουσικής διαδρομής του με την κυκλοφορία της επετειακής δισκογραφικής έκδοσης με τίτλο « 50 - Warming Up! »

Νεκρός σε ηλικία 55 ετών ο Αμερικανός μπλουζίσταςLucky Peterson, γνωστός στην παγκόσμια μπλουζ κοινότητα για τις δεξιοτεχνικές εκτελέσεις του.

Αίτιο θανάτου αποτελεί ξαφνική και άγνωστη ως τώρα ασθένεια η οποία εκδηλώθηκε ενώ βρισκόταν στο σπίτι του στο Ντάλας και παρά την εσπευσμένη μεταφορά του σε νοσοκομείο, κατέληξε.

Γεννημένος σε προάστιο της Νέας Υόρκης το 1964, ο Peterson υπήρξε παιδί με μουσική κληρονομιά, καθώς ο πατέρας του ήταν σπουδαίος κιθαρίστας και ιδιοκτήτης γνωστού κλαμπ της εποχής από το οποίο είχαν περάσει θρυλικά ονόματα της μπλουζ σκηνής.

Σε ηλικία μόλις 5 ετών ηχογράφησε το πρώτο του άλμπουμ, ενώ από την εφηβική του ηλικία βρέθηκε στο πλευρό μεγάλων καλλιτεχνών όπως οι Etta James, Bobby “Blue” Bland, Little Milton, Otis Rush, Kenny Neil και άλλων.

Συνέχισε την πορεία του βγάζοντας δίσκους από μεγάλες εταιρείες και δίνοντας συναυλίες παγκοσμίως.

Τον Οκτώβριο του 2019 γιόρτασε τα 50 χρόνια της μουσικής διαδρομής του με την κυκλοφορία της επετειακής δισκογραφικής έκδοσης με τίτλο « 50 – Warming Up! »

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει