Ενημέρωση με ένα κλικ

ΥΠΠΟΑ: Ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσης της κινηματογραφικής κοινότητας

Για κινηματογραφικά έργα μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ και animation

Το υπουργείο πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοίνωσε σήμερα τα τρία, επιμέρους, προγράμματα που συγκροτούν το Ειδικό Πρόγραμμα για την ενίσχυση της κινηματογραφικής κοινότητας, τα μέλη των τριμελών επιτροπών που θα προβούν στην αξιολόγηση τους και τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την υποβολή των σχετικών αιτήσεων, καθώς και τον χρόνο υποβολή τους.

Στα τρία προγράμματα αναφέρονται οι κατηγορίες κινηματογραφιστών που έχουν δικαίωμα συμμετοχής με ενεργό Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας, φυσικά ή νομικά πρόσωπα που έχουν στο ενεργητικό τους τουλάχιστον μία ταινία μικρού μήκους ή ένα ντοκιμαντέρ ή μία ταινία animation.

Η αξιολόγηση και επιλογή των σεναρίων ντοκιμαντέρ και ταινιών μικρού μήκους θα ξεκινήσει αμέσως μετά το πέρας της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων και θα ολοκληρωθεί εντός 20 ημερών.

Μετά την επιλογή του σεναρίου, θα υπογράφεται το ιδιωτικό συμφωνητικό του δικαιούχου με το Ε.Κ.Κ. και θα καταβάλλεται αμέσως το ποσό των 2.500 ευρώ.

Θα επιλεγούν προς χρηματοδότηση 50 σενάρια (25 μικρού μήκους και 25 ντοκιμαντέρ), ως εξής: Σενάρια μικρού μήκους χρηματοδοτούνται με το ποσό των 20.000 ευρώ. Τα σενάρια ντοκιμαντέρ με το ποσό των 30.000 ευρώ.

Η αξιολόγηση και επιλογή των σεναρίων θα ξεκινήσει αμέσως μετά το πέρας της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων και θα ολοκληρωθεί εντός 30 ημερών.

Για τις ταινίες animation θα επιλεγούν 25 προτάσεις. Κάθε μία θα χρηματοδοτηθεί με ποσό από δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ έως και είκοσι χιλιάδες (20.000) ευρώ, ανάλογα με την τεχνική και τη διάρκεια της ταινίας. Η αξιολόγηση και επιλογή των σεναρίων προς χρηματοδότηση θα ξεκινήσει αμέσως μετά το πέρας της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων και θα ολοκληρωθεί εντός είκοσι (20) ημερών.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει