Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Στους 124 οι νεκροί στην Ελλάδα

Στους 124 ανέρχεται πλέον ο αριθμός των νεκρών από τον κορονοϊό στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για 90χρονο, που νοσηλευόταν στην εντατική του νοσοκομείου Σωτηρία και έπασχε από Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ).

Νωρίτερα σήμερα κατέληξαν ένας 88χρονος που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ και είχε υποκείμενα νοσήματα (ΧΑΠ και υπερλιπιδαιμία) και ένας 76χρονο που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» και έπασχε, επίσης, από υποκείμενα νοσήματα (ρευματοειδή αρθρίτιδα).

Στα 7 ανέρχονται σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας και επικεφαλής του ΕΟΔΥ, Σωτήρη Τσιόδρα, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στη χώρα μας στους 2.408.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, οι 55 από τους ασθενείς που νοσηλεύονται είναι διασωληνωμένοι, σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας.

Από τις ΜΕΘ εξήλθαν 51 ασθενείς, που κατάφεραν να νικήσουν τον κορονοϊό.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 56.944 κλινικά δείγματα.

Ο κ. Τσιόδρας, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης ανέφερε ότι «σταδιακά, θα εκτεθούμε στον ιό». «Αποφύγαμε να νοσήσουμε όλοι μαζί και να επιβαρύνουμε το σύστημα Υγείας», σημείωσε, χαρακτηρίζοντας το γεγονός αυτό ως μεγάλη επιτυχία.

«Σταδιακά, η κοινωνία πρέπει να ανοίξει», προσέθεσε, σημειώνοντας ότι «δεν μπορεί ο κόσμος να περιμένει ένα εμβόλιο, που μπορεί και να μην βρεθεί σύντομα ή να μην βρεθεί και καθόλου».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει