Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Το συγκλονιστικό «μένουμε σπίτι»… αλά Ιταλικά!

Ο δημοφιλής Ιταλός κωμικός Μάρκο Μονταΐνι φτιάχνει σκετς υπέρ του μηνύματος που σώζει ζωές! Δείτε το βίντεο

Ο δημοφιλής Ιταλός κωμικός ηθοποιός, Μάρκο Μονταΐνι, έχει δημοσιεύσει πολλά βίντεο εν μέσω της φονικής πανδημίας του κορονοϊού, προσπαθώντας μέσα από το χιούμορ να δείξει στον κόσμο την αξία του μηνύματος: «Μένουμε σπίτι».

Με τον δικό του μοναδικό τρόπο, ο ηθοποιός, frontman και βοηθός σκηνοθέτη, Μονταΐνι, «ξορκίζει» την πανδημία του κορονοϊού με την πιο απλή «προστασία» που υπάρχει και δεν είναι άλλη από το χιούμορ.

Το βίντεο είναι το δέκατο του Μάρκο, από την σειρά «Μείνετε σπίτι» και ονομάζεται: «Θα ξαναγίνουν όλα όπως ήταν;»

Σε αυτό τον μονόλογο ο Μάρκο μιλάει με το «χαζό» άλτερ έγκο του, που προσπαθεί να τον πείσει να βγει από το σπίτι αφού… βαρέθηκε να μένει κλεισμένος λόγω της καραντίνας και να υπακούει στα μέτρα.

Ο Μάρκο που υπακούει στην κοινή λογική, ανταπαντάει: Το καταλαβαίνω. Και εγώ βαρέθηκα. Δεν μπορώ άλλο. Θέλω να γυρίσουν όλα όπως ήταν πριν. Όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Ο «χαζός» ανταπαντάει χαρούμενος: Ακριβώς! Όπως Πριν! Μπράβο σου!

Και τότε ο Μάρκο της κοινής λογικής ξεσπάει:

«Ναι, όπως όταν προσποιόμουνα ότι δεν είμαι απροσάρμοστος.

Όταν μισούσα τη χώρα μου για την επισφάλεια που αντιμετώπιζα καθημερινά.

Όταν ξυπνούσα κάθε μέρα έχοντας επίγνωση του να ότι ήμουν απολύτως μόνος μου και εγκαταλελειμμένος από όλους, ακόμη και πριν από την καραντίνα, επειδή όλοι ασχολούνται μόνο από τις μ@@ες του instagram και υπάρχουν μόνο φόροι και το άγχος να σου κρατήσει παρέα.

Όταν ακόμη και η σκέψη του να κάνεις ένα παιδί με φόβιζε επειδή δεν θα ήμουν σε θέση να του δώσω ένα μέλλον ή ακόμα και να το κρατήσω.

Όταν ήμουν πεπεισμένος ότι έπρεπε να είμαι ευγνώμων ακόμη και για ένα μόνο ψίχουλο από το ψωμί που μου έδωσε κάποιος που δεν γνώριζα καν και που απλά ήθελε να με εκμεταλλευτεί, προσφέροντάς μου το τρίτο / τέταρτο κακοπληρωμένο μου stage κάτω από το όριο της εκμετάλλευσης.

Όταν έβλεπα σαν μόνη μου διέξοδο από την παλιοζωή να το σκάσω στο εξωτερικό, σε μια χώρα που δεν με ενδιαφέρει καθόλου.

Και εκεί για να βρω ένα κουρέλι προσωπικής ολοκλήρωσης ίσως πλένοντας πιάτα, χωρίς να νιώθω πως μου κάνουν αφαίμαξη συνεχώς…

Όταν έβλεπα ως τη μόνη λύση σε όλη αυτή την οργή, μια πλανητική καταστροφή, ένα μετεωρίτη, την ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ.

(Χαχαχα)

Ίσως το είπαμε, για αστείο, αρκετοί από εμάς…

Ναι και εγώ θέλω να γίνουν όλα όπως ήταν πριν.

Όταν υπήρχε πόλεμος. Ναι, ο πόλεμος. Ένας αόρατος πόλεμος. Ένας πόλεμος φτιαγμένος από αδιαφορία για τον οποιονδήποτε έξω από τον εαυτούλη μας ή το κοινωνικό μας προφίλ.

Και ίσως το μόνο πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί ήταν ακριβώς αυτό! Ένας παλιοιός που μας αναγκάζει να δούμε την ανθρώπινη άβυσσο που έχουμε πιάσει και πάνω απ’ όλα στο πόσο πολύ γαμώτο μοιάζουμε με αυτόν τον ιό.

Έτοιμοι να μολύνουμε οποιονδήποτε με τον εγωισμό μας, αδιαφορώντας παγερά για τους άλλους.
Ναι, θέλω τα πάντα να επιστρέψουν όπως ήταν πριν.

Όταν ήμασταν στο χείλος του γκρεμού.

Επειδή αυτή τη φορά ίσως θα γνωρίζουμε πως η πτώση δεν εξαρτάται από εμάς.

Αν μάθουμε ότι κανένας άνθρωπος δεν είναι ένα απομονωμένο νησί».

Δείτε το βίντεο:

Μετάφραση από τα Ιταλικά: arthro.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More