Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Θετικός και ο Μανού Ντιμπανγκό

Ο θρυλικός σαξοφωνίστας εισήλθε στο νοσοκομείο με συμπτώματα κορονοϊού

Ο Μανού Ντιμπανγκό, ο θρυλικός σαξοφωνίστας και εκ των κορυφαίων εκπροσώπων της αφρο-τζαζ, εισήλθε στο νοσοκομείο με συμπτώματα κορονοϊού.

Ο θρυλικός σαξοφωνίστας της αφρο-τζαζ που γεννήθηκε πριν από 86 χρόνια στο Καμερούν, ενημέρωσε για την κατάσταση της υγείας του από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Όπως ενημερώνει η επίσημη σελίδα του Μανού Ντιμπανγκό, «ο διάσημος κι αγαπητός Αφρικανός μουσικός, πρόσφατα νοσηλεύθηκε λόγω κορονοϊού covid-19 και πλέον αναπαύεται και αναρρώνει με ηρεμία».

H ιστοσελίδα του αναφέρει πως ο μουσικός «χαίρεται προκαταβολικά που σύντομα θα ξαναβρεθεί με το κοινό του».

Ο Ντιμπανγκό είναι ο συνθέτης μιας από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες μουσικές επιτυχίες, το «Soul Makossa» (1972) με την επιτυχία του να ήταν αναπάντεχη, καθώς το κομμάτι αυτό ήταν στην β’ πλευρά του δίσκου 45 στροφών με κύριο κομμάτι τον ύμνο της εθνικής ποδοσφαιρικής ομάδας του Καμερούν για το Κόπα Άφρικα!

Ο Ντιμπανγκό μάλιστα είχε μηνύσει για λογοκλοπή τον Μάικλ Τζάκσον για ένα κομμάτι του στο άλμπουμ Thriller, όμως η υπόθεση έκλεισε με οικονομικό συμβιβασμό.

Ο Μανού Ντιμπανγκό έχει ερμηνεύσει τις επιτυχίες του αρκετές φορές σε συναυλίες και στην Ελλάδα, με την πιο πρόσφατη το 2017 στην Αθήνα.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει