Ενημέρωση με ένα κλικ

Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης: Ανοίγει δοκιμαστικά στις 24 Φεβρουαρίου

Με ελεύθερη είσοδο

Δοκιμαστικά για ένα μήνα και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό θα ανοίξει, στις 24 Φεβρουαρίου, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ).

Η παραπάνω ανακοίνωση έγινε κατά την διάρκεια συζήτησης για τον Πολιτισμό που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, στο εργοτάξιο της Εθνικής Πινακοθήκης, παρουσία του προέδρου του Ιδρύματος, Ανδρέα Δρακόπουλου και της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη.

 Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, πάντως, ανακοίνωσε επιπλέον πως το καθεστώς της δωρεάν εισόδου θα ισχύσει και για τους πρώτους μήνες της επίσημης λειτουργίας του μουσείου προκειμένου να επιιτευχθεί η πιο άμεση και ουσιαστική γνωριμία με το κοινό.

Το ΕΜΣΤ, είχε παραληφθεί ως κτιριακή υποδομή τον Φεβρουάριο του 2014 αλλά παρέμενε κλειστό. Το προηγούμενο διάστημα ολοκληρώθηκε η έκθεση της μόνιμης συλλογής, σύμφωνα με τη μουσειολογική μελέτη που είχε εκπονηθεί από την τέως διευθύντρια κ. Κατερίνα Κοσκινά.

Το Υπουργείο Πολιτισμού έχει διαθέσει περισσότερα από 40 εκατομμύρια ευρώ για την ανακατασκευή του κτιρίου της πρώην Ζυθοποιϊας Φιξ, ενώ τρία εκατομμύρια ευρώ ήταν η δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, που ενεργοποιήθηκε τον Ιούλιο 2018 για τον εξοπλισμό του Μουσείου και την εφαρμογή των εγκεκριμένων μελετών έκθεσης της μόνιμης συλλογής.

Η θέση του διευθυντή του ΕΜΣΤ παραμένει κενή για περισσότερο από έναν χρόνο μετά την ανακοίνωση της μη ανανέωσης της θητείας της Κατερίνας Κοσκινά ενώ τον συντονισμό του εγχειρήματος έχει αναλάβει ο γενικός γραμματέας σύγχρονου πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει