Ενημέρωση με ένα κλικ

Στην Τήνο η Έμα Στόουν και ο Γιώργος Λάνθιμος

Μετά την ολιγοήμερη παραμονή της στην Αθήνα, η Έμα Στόουν έφυγε για Τήνο, όπου γυρίζεται η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου.

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός και ένα συνεργείο περίπου τριάντα ατόμων, βρίσκονται πλέον στην Τήνο για τις ανάγκες των γυρισμάτων της ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη.

Οι συντελεστές έχουν επιλεγεί από τον Γιώργο Λάνθιμο, ο οποίος υπογράφει την παραγωγή, το σενάριο και τη σκηνοθεσία.

Ανάμεσα στους συνεργάτες του Γιώργου Λάνθιμου, εκτός από την Έμα Στόουν και τον Γάλλο συμπρωταγωνιστή της, Νταμιέν Μπονάρ, βρίσκεται και ο υποψήφιος για Όσκαρ, μοντέρ Γιώργος Μαυροψαρίδης.

Τα γυρίσματα, σύμφωνα με πληροφορίες υπολογίζεται ότι θα διαρκέσουν οκτώ ημέρες.

Η ταινία θα παρουσιαστεί ως μέρος εικαστικής εγκατάστασης με τη συνοδεία μουσικών συνόλων στις 22, 23, 27 Μαΐου 2020 στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ.

Πρόκειται για τη δεύτερη ανάθεση της ΕΛΣ – η πρώτη ήταν στον εικαστικό Νίκο Ναυρίδη- στο πλαίσιο του προγράμματος της «The Artist on the Composer», το οποίο υλοποιεί με τον Οργανισμό Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ και διασυνδέει πρωτοπόρους σύγχρονους εικαστικούς και σκηνοθέτες ή/και παραγωγούς ταινιών με τη «ζωντανή» εκτέλεση ορχηστρικής μουσικής.

Η παραγωγή, το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Λάνθιμου, τα σκηνικά της Άννας Γεωργιάδου, τα κοστούμια του Άγγελου Μέντη, η διεύθυνση φωτογραφίας του Θοδωρή Μιχόπουλου, και το μοντάζ του Γιώργου Μαυροψαρίδη.

Executive producer στην Ελλάδα είναι η Ελένη Κοσσυφίδου. Την επιμέλεια του προγράμματος The Artist on the Composer, συνεπιμελούνται ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΕΛΣ Γιώργος Κουμεντάκης και η διευθύντρια του ΝΕΟΝ Ελίνα Κουντούρη.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει