Ενημέρωση με ένα κλικ

Οι top 3 βιταμίνες για υγιή και λαμπερά μαλλιά

Ξέρεις ότι η αλλαγή εποχής συνοδεύεται πάντα με τριχόπτωση, θαμπά μαλλιά και μαλλιά που σπάνε.

Ωστόσο υπάρχουν τρεις βιταμίνες που σώζουν τα μαλλιά σου, τις οποίες μπορείς να τις πάρεις από τις τροφές ή από συμπληρώματα διατροφής.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δεις αποτέλεσμα, υγιή μαλλιά που μακραίνουν γρήγορα.

Ποιες είναι οι τρεις βασικές βιταμίνες:

Βιοτίνη

Είναι γνωστή σαν τη σούπερ βιταμίνη μαλλιών. Βοηθάει τα μαλλιά να μακρύνουν πιο γρήγορα και τα αποτρέπει από την ξηρότητα και τη θαμπάδα. Τη βρίσκουμε στα αβγά, τα αμύγδαλα, το κουνουπίδι, το τυρί, τα μανιτάρια, το σπανάκι και τη γλυκοπατάτα. Bonus: Βοηθά επίσης να έχεις γερά και υγιή νύχια.

Βιταμίνη Ε

Όχι μόνο είναι καλή για το δέρμα, αλλά συμβάλλει στην πρόληψη της τριχόπτωσης, χάρη στην ικανότητα που διαθέτει να αυξάνει την κυκλοφορία στο τριχωτό της κεφαλής. Εκτός από το να την λαμβάνεις από το στόμα μέσα από βιταμίνες για μαλλιά, μπορείς να την χρησιμοποιήσεις κατευθείαν στα μαλλιά σου. Στις φυσικές πηγές της είναι το ελαιόλαδο και άλλα φυτικά έλαια, τα αμύγδαλα, οι ηλιόσποροι και τα φουντούκια.

Προγεννητικές βιταμίνες

Δεν χρειάζεται να είσαι έγκυος για να δεχτείς τα οφέλη αυτών των βιταμινών! Οι συγκεκριμένες βιταμίνες είναι γεμάτες από θρεπτικά συστατικά που ευνοούν την ανάπτυξη της τρίχας. Το συμπλήρωμα βιταμινών θα πρέπει να περιλαμβάνει ποικιλία θρεπτικών συστατικών, όπως ασβέστιο, σίδηρο, βιταμίνη Α και Β6.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει