Ενημέρωση με ένα κλικ

Παναθηναϊκός: Με πείσμα και τσαμπουκά “πάτησε” την Εφές

Ο Παναθηναϊκός όχι απλώς κοίταξε την Πρωταθλήτρια Ευρώπης Αναντολού Εφές στα ίσα, αλλά την έριξε στο… καναβάτσο. Οι “πράσινοι” επικράτησαν με 80-74 και κατέκτησαν την πρώτη θέση στο τουρνουά “Παύλος” Γιαννακόπουλος, παίζοντας κατά διαστήματα εξαιρετικό μπάσκετ.

Ο Ντάριλ Μέικον ήταν ο παίκτης που ξεχώρισε, μιας και οι προσωπικοί του πόντοι βοήθησαν αρκετά σε κρίσιμο σημείο, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 13 πόντους. Κομβικός και ο Φλόιντ, ο οποίος ήταν αθόρυβος, σημειώνοντας 10 πόντους. Θετικοί όλοι οι παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν από τον Δημήτρη Πρίφτη, ενώ δεν αγωνίστηκε καθόλου ο αρχηγός του Τριφυλλιού Ιωάννης Παπαπέτρου, λόγω τραυματισμού.

Το ματς

Με τους Μέικον, Νέντοβιτς, Κασελάκη, Έβανς και Φλόιντ ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ τη φιλική αναμέτρηση με την Αναντολού Εφές και οι Τούρκοι ήταν αυτοί που είχαν πάρει τον έλεγχο του αγώνα, καθώς προηγήθηκαν με 6-12 στο 4’.

Παρόλα αυτά οι “πράσινοι” απάντησαν με ένα 6-2 επιμέρους και μείωσαν στους 3 (12-15), αλλά ο Μπουμπουά ήταν… ασταμάτητος από το τρίποντο (3/3), φτάνοντας μάλιστα στους 11 πόντους και οδηγούσε τους φιλοξενουμένους. Όμως οι Σαντ Ρος και Μέικον έφεραν το ματς στα ίσα (18-18) στο 7’ και ο Δημήτρης Πρίφτης έβαλε στο παρκέ τους Παπαγιάννη και Μαντζούκα.

Το Τριφύλλι ήταν αρκετά μαχητικό και έδειξε αρκετές καλές στιγμές σε άμυνα και επίθεση και μάλιστα πήρε για πρώτη φορά το προβάδισμα με 26-22 από τις βολές του Ουάιτ και το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να ανεβάζει την απόδοση του από το 5’ και μετά και βελτιώνει τις συνεργασίες και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Από κει που… σταμάτησαν, συνέχισαν οι “πράσινοι”, με την έναρξη της 2ης περιόδου και στο 12’ έφτασαν στο +10 (33-23), με τον Παπαγιάννη να κάνει “πάρτι” και στις δύο ρακέτες, έχοντας άψογη συνεργασία με τον Πέρι, μιας και ο Αμερικανός γκαρντ τροφοδοτούσε συνεχώς τον Big-Papa.

Ήταν χαρακτηριστικό πως το Τριφύλλι έτρεχε ένα επιμέρους 11-2 και για πρώτη φορά η διαφορά πήγε στο +12 (37-25) στο 15’, με τα block out να λειτουργούν σε πολύ καλό βαθμό. Όμως η Εφές αντέδρασε και έριξε το σκορ σε μονοψήφια επίπεδα. Τα τρία σερί λάθη του Μέικον στέρησαν στον Παναθηναϊκό τη δημιουργία σκορ και οι Πρωταθλητές Ευρώπης “ροκάνισαν” το σκορ, κάνοντας το 39-34 στο 17’.

Μετά από αρκετή ώρα ο Εξάστερος βρήκε το δρόμο προς το καλάθι, με τον Πέρι να ευστοχεί σε σουτ από τα 6.75 και ο Κασελάκης έδωσε εκ νέου “αέρα” 10 πόντων (44-34), ένα λεπτό πριν το τέλος του πρώτου μέρους και έτσι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 47-34, με το buzzer beater τρίποντο του Μέικον.

Τα πράγματα δεν άλλαξαν στα πρώτα λεπτά της 3ης περιόδου, μιας και το Τριφύλλι κρατούσε τη διψήφια διαφορά που είχε “χτίσει” και στο 22’ ήταν μπροστά με 52-38 και ο Πρίφτης έκανε rotation στην πεντάδα και οι Πέρι – Μποχωρίδης ανέβασαν ακόμα περισσότερο το δείκτη του σκορ.

Με στο +16 (57-41) στο 26’ ο Παναθηναϊκός “μπλοκάρει” σε σημαντικό βαθμό τα ατού της Εφές, μιας και μόνο οι Μίσιτς και Μπουμπουά απειλούσαν, αλλά μέσα σε δύο λεπτά οι Τούρκοι έτρεξαν ένα επιμέρους 2-10 και έριξαν τη διαφορά στο μισό (59-51), καθώς ο Εξάστερος είχε “μπλοκάρει” στην επίθεση και έδινε χώρους στους αντιπάλους τους με ελεύθερα σουτ.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το τρίτο δεκάλεπτο να ολοκληρωθεί, έχοντας τον Παναθηναϊκό να κάνει πολλά λάθη και στις δύο πλευρές του παρκέ στα τελευταία λεπτά και να χάνει το διψήφιο προβάδισμα του, όντας μπροστά μόλις με 5 πόντους (59-54), με τον Τουντσέρ να κάνει τη μεγαλύτερη ζημιά στην άμυνα του Τριφυλλιού με 2 σερί τρίποντα.

Η κατάσταση άλλαξε με την έναρξη της τελευταίας περιόδου, με τους γηπεδούχους να τρέχουν ένα 5-0 και επανάφεραν το σκορ σε διψήφιο αριθμό (64-54), αλλά η Εφές απάντησε άμεσα και μείωσε το σκορ ακόμα περισσότερο (64-60) στο 32’.

Οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν τον τρόπο να “χτυπούν” την αδυναμία του Παναθηναϊκού στην άμυνα, αλλά έστω και δύσκολα οι “πράσινοι” κρατούσαν την τύχη στα χέρια τους, παρά τα πολλά χαζά λάθη που έκαναν στην ανάπτυξη, κρατούσαν την πρωτοκαθεδρία (70-65 στο 36′). Εκεί πήρε μπρος ο Μέικον, ο οποίος πήρε τη σκυτάλη και με προσωπικά καλάθια έδωσε λύσεις και έτσι το Τριφύλλι επικράτησε με 80-74 της Εφές και πήρε την πρώτη θέση στο τουρνουά.

Τα δεκάλεπτα: 26-23, 47-34, 59-54, 80-74

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει