Ενημέρωση με ένα κλικ

Πως θα ψωνίζουμε στα καταστήματα από την Κυριακή

Κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα ενόψει των εορτών, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν επιτρέπουν το άνοιγμά τους σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έγιναν από τον κ.Πέτσα και κ.Γεωργιάδη.

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε ότι τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά, ωστόσο, λόγω του φόρτου των κούριερ, θα επιτραπεί η παραλαβή παραγγελιών από τα καταστήματα, το λεγόμενο click away από την ερχομενη Κυριακή και μέχρι τις 7 Ιανουαρίου.

Τι είναι το click away και πως λειτουργεί

Η μέθοδος του click away είναι μια πρακτική που εφαρμόζεται με σκοπό να αντιμετωπιστεί το θέμα της εξυπηρέτησης πελατών χωρίς να μεσολαβεί το courier.

Η διαδικασία:

  1. Γίνεται ηλεκτρονική ή τηλεφωνική παραγγελία του προϊόντος.
  2. Ο καταναλωτής προπληρώνει το προϊόν
  3. Με το αποδεικτικό παραγγελίας – πληρωμής παραλαμβάνει το προϊόν από ειδικά διαμορφωμένο, εξωτερικό χώρο του καταστήματος.

Ειδικότερα, η επιχείρηση καταχωρεί την παραγγελία και αποστέλλει στον πελάτη είτε τιμολόγιο, είτε  μήνυμα που θα φέρει τα εξής στοιχεία: α) Επωνυμία – Διεύθυνση – ΑΦΜ- Χρονικό διάστημα παραλαβής.

Η πληρωμή θα γίνεται μόνο ηλεκτρονικά και με POS.

Κατά την παραλάβη, θα πρέπει να υπάρχει απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των πελατών, και μέχρι 9 άτομα στην ουρά.

Πότε θα επιβάλλεται πρόστιμο

Στην περίπτωση που υπάρχει κόσμος μέσα στο κατάστημα θα επιβάλλεται πρόστιμο ύψους από 2.000 – 50.000 ευρώ. Καθώς, και αναστολή λειτουργίας από 15 μέχρι 90 μέρες.

Αυτό θα λειτουργεί σε επιχειρήσεις που θα έχουν μόνο είσοδο και έξοδο σε δρόμο. Γι’αυτό εξαιρούνται από το συγκεκριμένο μέτρο τα εμπορικά κέντρα.

Για καταγγελίες και πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο 1520 του Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει