Ενημέρωση με ένα κλικ

Στις 11:00 οι ανακοινώσεις για λιανεμπόριο, εκκλησίες, κομμωτήρια

Σήμερα  το πρωί στις 11 θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις για τα μέτρα που θα ισχύσουν σε ότι αφορά τη λειτουργία της αγοράς ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα και τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη. 

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο για λιανεμπόριο, κομμωτήρια και εκκλησίες. Ο κυβέρνητικός εκπρόσωπος σήμερα, ουσιαστικά δεν διέψευσε ότι υπήρξαν διαφορετικές εισηγήσεις προς τον κ. Μητσοτάκη ως προς το άνοιγμα και τους όρους λειτουργίας των καστημάτων. 

Ο Στέλιος Πέτσας -όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ- ερωτηθείς για το αν υπάρχει διχογνωμία στις εισηγήσεις που δέχεται ο πρωθυπουργός για το άνοιγμα της αγοράς επεσήμανε πως εξετάζονται τα στοιχεία. Σήμερα, λοιπόν, αναμένονται ανακοινώσεις για το θέμα και «θα δούμε πώς θα προχωρήσουμε στο χρονικό διάστημα μέχρι τις 7 Ιανουαρίου».

Τι εισηγήθηκε η επιτροπή λοιμωξιολόγων

Η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων αφού εξέτασε τα δεδομένα της πανδημίας, αποφάσισε τελικά να εισηγηθεί προς την κυβέρνηση να μην ανοίξει το λιανεμπόριο.

Αντίθετα, οι επιστήμονες δίνουν το πράσινο φως για να ανοίξουν συγκεκριμένοι κλάδοι οι οποίοι εκτιμάται ότι δεν θα επηρεάσουν την υποχώρηση της επιδημίας που καταγράφεται στη χώρα μας.

Ειδικότερα, προτείνουν να επαναλειτουργήσουν κομμωτήρια, συνοικιακά βιβλιοπωλεία που δεν έχουν πολύ μεγάλο εμβαδόν, αλλά και εμπορικά καταστήματα (μεταξύ αυτών και ανθοπωλείων), με την διαδικασία του (click away). Δηλαδή, ο πελάτης τηλεφωνεί, παραγγέλνει και με ραντεβού μεταβαίνει εκτός του καταστήματος όπου παραλαμβάνει σε δέμα αυτό που ζήτησε.

Ως πιθανότερη ημερομηνία λειτουργίας του είναι η 14η Δεκεμβρίου, αν και υπήρξαν προτάσεις και για άμεση λειτουργία μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει