Ενημέρωση με ένα κλικ

Μετά τα εποχιακά θα ανοίξουν τέσσερα ακόμη καταστήματα – Δείτε ποια είναι

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, δήλωσε ότι από τη Δευτέρα θα ανοίξουν 10 καταστήματα που είναι αμιγώς εποχικά με αυστηρούς κανόνες και μέτρα τήρησης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιάδης απηύθυνε έκκληση να γίνει σωστή διαχείριση της εικόνας με ευθύνη και να αποφύγουν εικόνες συνωστισμού και παραβιάσεις τα μέτρα. Διαφορετικά όπως είπε, θα χρειαστεί να ξανακλείσουν.

Τι θα γίνει με την εστίαση

Σχετικά με την εστίαση ο υπουργός δεν άφησε πολλές ελπίδες, επιβεβαιώνοντας εμμέσως ότι δεν θα ανοίξει στις γιορτές. Όπως είπε, σε διαφορετική περίπτωση, ελλοχεύει ο κίνδυνος να ξεφύγει η κατάσταση εκ νέου και να χρειαστεί lockdown ακόμη και 5 μηνών.

Άλλωστε, όπως είπε, τρώμε χωρίς μάσκα και λόγω κρύου θα είναι σε κλειστό χώρο που αυξάνει περισσότερο τον κίνδυνο. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο πρόθεση της κυβέρνησης είναι να συνεχίσουν και τον χειμώνα να αερίζονται καλά οι χώροι εστίασης προκειμένου να μπορεί ο κόσμος να κάθεται και έξω. Σχετικά με αυτό, αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και την επιδότηση για τα θερμαντικά. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι το ποσό θα είναι ακατάσχετο.

Η ζημία των εποχιακών καταστημάτων είναι μεγάλη

Όπως δήλωσε ο κ.Γεωργιάδης, η ζημία των καταστημάτων που εργάζονται εποχικά, είναι μεγάλη και τα χρέη που θα αναπτυχθούν θα είναι για όλη της του ζωή. Για τον λόγο αυτό όπως είπε, πρέπει να δοθεί ένα διέξοδο, ώστε να μη μείνουν στις αποθήκες. Με αυτό τον τρόπο, θα κινηθεί και η χονδρική. Ωστόσο, τόνισε ότι θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχο παντού.

Ποια καταστήματα θα ανοίξουν μετά τα εποχιακά

Ο υπουργός ανάπτυξεις δήλωσε ότι επόμενος στόχος της κυβέρνησης, είναι «η δεύτερη γραμμή». Δηλαδή, να ανοίξουν τα καταστήματα με παιχνίδια, βιβλία, λουλούδια, αλλά και κομμωτήρια.

Ωστόσο, απέφυγε να δώσει χρονοδιάγραμμα και ημερομηνία για το πότε θα γίνει αυτό. Οι αποφάσεις σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες, ανάλογα με την κατάσταση της επιδημίας.

Σχετικά με τη βόλτα του Μητσοτάκη στην Πάρνηθα

Τέλος, ο υπουργός αναφέρθηκε και στη βόλτα του πρωθυπουργού στην Πάρνηθα που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις τόσο στην πολιτική όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τόνισε, ότι επιτρέπεται η άθληση και με αποστολή sms μπορεί να αθληθεί κανείς. Πρόσθεσε, ότι στο μήνυμα του πρωθυπουργού, όταν ανακοίνωσε το lockdown, ενθάρρυνε τον κόσμο να αθλείται στο βουνό.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει