Ενημέρωση με ένα κλικ

Παράταση μέχρι 31/03 τα moratoria πληρωμών δανείων- Ποιους αφορά

Η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (EBA) αποφάσισε να παρατείνει έως τις 31 Μαρτίου 2021 τη δυνατότητα των ευρωπαϊκών τραπεζών να θέτουν σε αναστολή την καταβολή δόσεων δανείων.

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή επισημαίνει ότι ο ρόλος των τραπεζών είναι να εξασφαλίσουν την συνέχιση της ροής χρήματος προς τους πελάτες. Επίσης, τόνισε ότι με αυτή την απόφαση αναγνωρίζει τις εξαιρετικές συνθήκες που δημιουργεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής συνοδεύεται και με όρους που έχουν στόχο να εξασφαλίσουν ότι οι αναστολές δανείων θα περιοριστούν σε δανειολήπτες που έχουν πληγεί από την πανδημία.

Ποιους αφορά

Η ΕΒΑ ξεκαθάρισε πως από την παράταση μπορούν να επωφεληθούν μόνο δάνεια που έχουν τεθεί σε αναστολή πληρωμής δόσης για λιγότερο από εννέα μήνες στο σύνολο. Περιλαμβανομένων προηγούμενων ανάλογων ρυθμίσεων.

Παράλληλα, κάλεσε τα πιστωτικά ιδρύματα να τεκμηριώσουν στις εποπτικές αρχές τις εκτιμήσεις τους για τα δάνεια που υπόκεινται σε αναστολή πληρωμών και το πως αυτά θα πληρωθούν.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει