Ενημέρωση με ένα κλικ

Σκέψεις για παράταση του lockdown μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανακοίνωσε χθες την παράταση του lockdown μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι, τη διάρκεια του lockdown θα κρίνουν 7 περιοχές της χώρας μας. Οι οποίες καταγράφουν το μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο. Μεταξύ αυτών είναι η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα, η Πάτρα και η Μαγνησία.

Σε κάθε περίπτωση, οι λοιμωξιολόγοι εμφανίζονται ιδιαιτέρως επιφυλακτικοί αναφορικά με την άρση του lockdown. Μάλιστα, τονίζουν ότι αυτό θα πρέπει να γίνει πολύ προσεκτικά, προκειμένου να αποφευχθεί το τρίτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας.

Να σημειωθεί ότι, αν ξεκινήσει η σταδιακή άρση των μέτρων από τις 7 Δεκεμβρίου, είναι πιθανό με βάση τα μαθηματικά μοντέλα να υπάρχει τρίτο κύμα κορονοϊού στη χώρα μας ακόμη και πριν την Πρωτοχρονιά.

Ομως, στην περίπτωση που η σταδιακή άρση των μέτρων με κανόνες, αποστάσεις και χρήση μάσκας παντού γίνει από τις 21 Δεκεμβρίου, τότε φαίνεται ότι το τρίτο κύμα κορονοϊού στη χώρα μας αναμένεται να έρθει ακόμη και τέλη Ιανουαρίου. Τότε, σύμφωνα με πληροφορίες, θα έχει βγει και το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Με βάση αυτά τα δεδομένα, οι λοιμωξιολόγοι θα κάνουν τις σχετικές εισηγήσεις προς τον πρωθυπουργό.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει