Ενημέρωση με ένα κλικ

Πέτσας: Νέα μέτρα για τον κορονοϊό – Κλείνουν τα σύνορα στην Κρυσταλλοπηγή

Αυτή την ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοινώνει τα νέα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για τη Θεσσαλονίκη με σκοπό την αποτροπή της περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκίνησε την ενημέρωση στέλνοντας τις ευχές στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό, ενώ τόνισε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αρνητικός, καθώς είχε έρθει σε επαφή με τον Αρχιεπίσκοπο προ ημερών.

Στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε πρόσθετα μέτρα για την προστασία από τον κορονοϊό.

Ειδικότερα ανακοίνωσε πως κλείνουν τα σύνορα στην Κρυσταλλοπηγή από τις 6:00 το πρωί της Παρασκευής και ενισχύονται οι δυνάμεις των ελεγκτικών σωμάτων στη Βόρεια Ελλάδα.

Να σημειωθεί ότι, ανοιχτά θα παραμείνουν τα σύνορα της Κακαβιάς, των Ευζώνων και του Προμαχώνα. H Νυμφαία παραμένει ανοιχτή μόνο για τα φορτηγά.

Όσοι εισέρχονται στη χώρα εκτός από την επίδειξη αρνητικού PCR, θα υποβάλλονται και σε Rapid test από τα αρμόδια κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

Εντατικότεροι έλεγχοι σε μετακινήσεις και εργασία
Δεύτερον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι αναφορικά με το επιδημιολογικό φορτίο στη Βόρεια Ελλάδα, εντατικοποιούνται οι έλεγχοι τήρησης των μέτρων. Συγκεκριμένα ενισχύονται οι δυνάμεις των ελεγκτικών σωμάτων στη Βόρεια Ελλάδα και σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη Δημοτική Αστυνομία αυστηροποιούνται οι έλεγχοι, τόσο στις μετακινήσεις των πολιτών, όσο και στους χώρους εργασίας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει