Ενημέρωση με ένα κλικ

«Εξοικονομώ – Αυτονομώ»: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα – Τι δήλωσε ο κ.Χατζηδάκης

Ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό σήμερα, ανακοίνωσε ότι η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων στο πρόγραμμα “Εξοικονομώ-Αυτονομώ” θα ανοίξει στις 9 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι το πρόγραμμα αναμένεται να  ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου. Επίσης, δήλωσε ότι οι αιτήσεις θα γίνονται τμηματικά, ανά περιφέρειες.

«Για να λειτουργήσει καλύτερα το σύστημα και να αντέξει την πίεση η ηλεκτρονική πλατφόρμα», διευκρίνισε ο κ. Χατζηδάκης.

«Ήδη έχει εκδοθεί ο επίσημος οδηγός και οι ενδιαφερόμενοι και οι σύμβουλοι τους θα έχουν τη δυνατότητα να προετοιμαστούν, ενώ έχουμε εξαιρέσει από τα δικαιολογητικά που υποβάλλονται σε αυτή τη φάση το πιστοποιητικό που αφορά στις πολεοδομίες», σημείωσε.

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος αγγίζει τα 850 εκατομμύρια ευρώ και «είναι μακράν το μεγαλύτερο και το πιο ελκυστικό πρόγραμμα Εξοικονομώ των τελευταίων 10 ετών».

Σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, στόχος του υπουργείου είναι να καλύπτει 60.000 περιπτώσεις ετησίως, όταν την τελευταία δεκαετία συνολικά καλύφθηκαν μόλις 130.000 δικαιούχοι. Μια ακόμα σημαντική διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα προγράμματα είναι η αύξηση των επιδοτήσεων.

«Οι επιδοτήσεις που μέχρι τώρα ήταν 40%-50% στο 65% αυξάνονται στο 75%, 85% ανάλογα με την περίπτωση και πλέον δεν συμπεριλαμβάνονται μόνο απλές δράσεις, όπως για παράδειγμα τα κουφώματα, αλλά ενισχύονται και δράσεις από τον χώρο της λεγόμενης έξυπνης ενέργειας», επισήμανε ο ίδιος.

Ο υπουργός κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι κάθε χρόνο θα βγαίνει ένα τέτοιο πρόγραμμα και «έχουμε ζητήσει από το Ταμείο Ανάκαμψης ύψους 3 δισ. ευρώ μόνο για το Εξοικονομώ- Αυτονομώ συν ό,τι πάρουμε και από το ΕΣΠΑ».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More