Ενημέρωση με ένα κλικ

Μαίνεται η πυρκαγιά στις Μυκήνες – Καταστροφές στον αρχαιολογικό χώρο

Η Πυροσβεστική επιχειρεί με 56 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 17 οχήματα, 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στις Μυκήνες, με τον αρχαιολογικό χώρο να αποτελεί θύμα της καθώς οι φλόγες πέρασαν μέσα από αυτόν.

Πληροφορίες της ιστοσελίδας anagnostis.org; αναφέρουν ότι το μέγεθος της ζημιάς που έχει υποστεί το βασίλειο του Μυθικού Αγαμέμνονα δεν μπορεί να υπολογιστεί, με την πυρκαγιά να μαίνεται και τις προσπάθειες κατάσβεσης να βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη.

Η Πυροσβεστική επιχειρεί με 56 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 17 οχήματα, 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, σε έναν πλέον εκκενωμένο αρχαιολογικό χώρο.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε αρχικά απέναντι από τον Τάφο του Αγαμέμνωνα κατευθυνόμενη σε παρακείμενη ρεματιά, με τον άνεμο να την σπρώχνει προς Προσύμνη. Όμως στη συνέχεια εξαπλώθηκε ανεξέλεγκτα απειλώντας ευθέως και τον αρχαιολογικό χώρο.

Στο σημείο βρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος και ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος, μαζί με δημοτικούς συμβούλους.

Η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και του Δήμου Άργους – Μυκηνών, βοηθά με τα μέσα τα οποία διαθέτει για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Μέχρι στιγμής έχει καεί μεγάλη έκταση, μεταξύ άλλων και εντός του αρχαιολογικού χώρου.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει