Ενημέρωση με ένα κλικ

Μεγάλες πλημμύρες στην Εύβοια (Video)

Αναρτήσεις κατοίκων της περιοχής στα social media δείχνουν πλημμυρισμένους δρόμους

Σοβαρά προβλήματα προκαλούνται στην Εύβοια εξαιτίας της κακοκαιρίας των τελευταίων ωρών, με την πλειοψηφία τους να εντοπίζεται στην περιοχή της Χαλκίδας.

Πολλά υπόγεια και ισόγεια σπιτιών έχουν πλημμυρίσει, ενώ έχουν γίνει δεκάδες κλήσεις για βοήθεια στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και στην Αστυνομία.

Υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμένους πολίτες, ενώ πληροφορίες αναφέρουν και τον θάνατο 2 ατόμων. Η πρώτη νεκρή πρόκειται για μια 86χρονη γυναίκα η οποία διέμενε σε ισόγεια κατοικία στα Πολιτικά, και η οποία απεβίωσε από πνιγμό.

Την είδηση επιβεβαίωσε λίγο αργότερα ο δήμαχος Διρφύων Γιώργος Ψαθάς στον ΣΚΑΙ, δηλώνοντας ότι οι νεκροί είναι 2, με τον δεύτερο να πρόκειται για έναν 85χρονο στο ίδιο χωριό.

Πληροφορίες του egnomi.gr αναφέρουν την υπερχείλιση του ποταμού Λήλα, με το νερό να περνά πάνω από τις γέφυρες του Αφρατίου και του Βασιλικού, ενώ πολλά προβλήματα με υπερχειλίσεις και πλημμύρες παρατηρούνται στις περιοχές Ψαχνών και Πολιτικών.

Προβλήματα με πλημμύρες καταγράφονται και στο Μπούρτζι του Δήμου Χαλκιδέων.

Αναρτήσεις κατοίκων της περιοχής στα social media δείχνουν πλημμυρισμένους δρόμους, μετακινημένα οχήματα από τα ορμητικά νερά αλλά και διαλυμένες μάντρες.

Ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός, με δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό επιβεβαίωσε την ύπαρξη εγκλωβισμένων κατοίκων της περιοχής και γίνεται επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό τους.

Στον Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων δρόμοι και σπίτια έχουν πλημμυρίσει, με όλους τους δρόμους της περιοχής ΝΑ έχουν αποκλειστεί κάτι το οποίο δυσκολεύει το έργο των πυροσβεστών και και αστυνομίας.

Στην περιοχή των Πολιτικών Ευβοίας και στην περιοχή Άγιος Πανοράματος η πλημμύρα είναι ανεξέλεγκτη, σύμφωνα με το eviathema.gr.

Αρκετές οικογένειες με μικρά παιδιά βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε διαφορετικά σημεία των περιοχών, ενώ όλες σχεδόν οι αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται σε αυτήν την περιοχή μεταφέροντας σε ασφαλή σημεία τους εγκλωβισμένους, με το ύψος του νερού να φτάνει τουλάχιστον το 1,5 μέτρο.

Ανατροπή αστυνομικού οχήματος σημειώθηκε ανάμεσα στα Πολιτικά και τα Ψαχνά, όταν αυτό στην προσπάθεια μεταφοράς ατόμων ανετράπη εκτός δρόμου, από χείμαρρο.

Στο σημείο μετέβη γερανός απεγκλωβίζοντας το όχημα.

Την ίδια ώρα όχημα βρίσκεται εγκλωβισμένο στην Περιοχή Άγιος Πανοράματος σε μια παρόμοια κατάσταση, μέχρι την παρέμβαση της πυροσβεστικής η οποία απεγκλώβισε τον οδηγό.

Σοβαρός κίνδυνος για την κυκλοφορία έχει δημιουργηθεί στο δρόμο Χαλκίδας-Αρτάκης, στην Έξω Παναγίτσα, στο ύψος του καταστήματος “Σταθμός”, όπου στο οδόστρωμα έχει συγκεντρωθεί μεγάλος όγκος νερού.

Η Τροχαία Χαλκίδας προχώρησε στη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, με την αποκατάσταση της κυκλοφορίας να εξαρτάται από την εξέλιξη της βροχόπτωσης.

Την ίδια στιγμή διεκόπη και η κυκλοφορία προς τα Ψαχνά, με ορατούς κινδύνους για την κυκλοφορία.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει