Ενημέρωση με ένα κλικ

Ιωάννινα: Η αυγή μιας νέας Silicon Valley

Ήδη το ανθρώπινο δυναμικό της TeamViewer στα Ιωάννινα, απαρτίζεται από 40 νεαρά άτομα.

Σε ελληνική Silicon Valley μετατρέπονται τα Ιωάννινα, με την γερμανική εταιρία TeamViewer να δημιουργεί το δικό της κέντρο έρευνας, μετά τις εταιρίες πληροφορικής P&I και Prodyna.

Δημοσίευμα της Deutsche Welle αναφέρεται στην πόλη μέσω του ανταποκριτή της γερμανικής ραδιοτηλεόρασης ARD Τόμας Μπόρμαν, ο οποίος επισκέφθηκε την πανεπιστημιούπολη των Ιωαννίνων, με αφορμή τη δημιουργία ενός Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογίας της γερμανικής εταιρείας TeamViewer.

H γνωστή εταιρία λογισμικού προσφέρει, μεταξύ άλλων, υπηρεσίες εξ αποστάσεως χειρισμού και συντήρησης υπολογιστών, tablet και κινητών, με χρηματιστηριακή αξία άνω των 6 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ήδη το ανθρώπινο δυναμικό της TeamViewer στα Ιωάννινα, απαρτίζεται από 40 νεαρά άτομα. Μεταξύ αυτών και ο Αθανάσιος Μουσιούλης, ο οποίος μετά από σπουδές και πενταετή εργασία στην Αγγλία βρήκε δουλειά στη γενέτειρά του:

«Ήταν απρόσμενο, για να είμαι ειλικρινής. Όταν πήγα στην Αγγλία δεν φαντάστηκα ότι κάποτε θα έβρισκα δουλειά στο αντικείμενό μου στην Ελλάδα, πόσο μάλλον στα Ιωάννινα. Ήταν πραγματικά μεγάλη έκπληξη για μένα».

Επικεφαλής του παραρτήματος της TeamViewer στα Ιωάννινα αποτελεί ο Φίλιπ Ντόιτσερ:

«Οι περισσότεροι εργαζόμενοι, σε ποσοστό 90% έχουν κάποια σχέση με την πόλη. Είτε γεννήθηκαν, είτε σπούδασαν, είτε η γυναίκα τους είναι από εδώ, οπότε θέλησαν σε κάποια φάση να επιστρέψουν στα Ιωάννινα. Το γεγονός αυτό μας καθιστά ακόμα πιο ελκυστικούς ως εργοδότες».

Στόχος είναι η αύξηση των εταιριών υψηλής τεχνολογίας στα Ιωάννινα. Ήδη η TeamViewer σχεδιάζει νέες προσλήψεις, ενώ λόγω της πανδημίας εκτοξεύθηκε η ζήτηση για τηλεδιασκέψεις και τον διαδικτυακό χειρισμό και συντήρηση υπολογιστών.

Όσοι εργάζονται εξ αποστάσεως χρειάζονται αξιόπιστα λογισμικά συστήματα. Ο δήμος Ιωαννιτών στηρίζει τις εταιρίες στα αναπτυξιακά τους σχέδια. Ο δήμαρχος των Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ δήλωσε:

«Οι γερμανικές εταιρίες μπορούν να μας βοηθούσαν να δημιουργήσουμε στα Ιωάννινα μια ελληνική Σίλικον Βάλεϊ».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More