Ενημέρωση με ένα κλικ

Τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή από διαρροή καυσίμων στον Μαυρίκιο

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ιαπωνικό τάνκερ, με φορτίο 4.000 τόνων καυσίμων, παρουσίασε ρωγμές στο κήτος του

Διαρροή τόνων καυσίμων από ιαπωνικό δεξαμενόπλοιο έθεσε σε κατάσταση «έκτακτης περιβαλλοντικής ανάγκης» τον Μαυρίκιο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ιαπωνικό τάνκερ, με φορτίο 4.000 τόνων καυσίμων, παρουσίασε ρωγμές στο κήτος του, με αποτέλεσμα την διαρροή μεγάλης ποσότητας αυτών στη θάλασσα.

Οι περιοχές ορίζονται ως περιβαλλοντικά «ευαίσθητες περιοχές», σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της νησιωτικής χώρας του Ινδικού, Πραβίντ Τζουγκνάουθ.

Ο ίδιος τόνισε ότι η καταστροφή αυτή αποτελεί πολύ μεγάλη απειλή για τη χώρα και τους κατοίκους της, οι οποίοι ζουν κυρίως από τον τουρισμό, ενώ έχουν ήδη υποστεί πολύ σοβαρό πλήγμα από την υγειονομική κρίση που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός.

Ο Μαυρίκιος έχει ήδη ζητήσει βοήθεια από τη Γαλλία, για την αντιμετώπιση της κατάστασης, καθώς όπως είπε ο Πραβίντ Τζουγκνάουθ:

«Η χώρα μας δεν έχει ούτε τη γνώση ούτε τα μέσα για κάτι τόσο σοβαρό».

Το γειτονικό νησί του Μαυρίκιου, Ρεουνιόν ανήκει στη Γαλλία, με τον πρόεδρο της χώρας ο Εμανουέλ Μακρόν, να δηλώνει μέσω Twitter ότι «όπου υπάρχει κίνδυνος για το περιβάλλον, η Γαλλία είναι έτοιμη να δράσει».

Προς το παρόν πάντως είναι πολύ δύσκολο να ξεκινήσει οποιαδήποτε επιχείρηση λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.

Οι αρχές τη χώρας ελπίζουν ότι οι συνθήκες θα βελτιωθούν από αύριο.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More