Ενημέρωση με ένα κλικ

Νέα ΚΥΑ για την είσοδο τουριστών από τον Προμαχώνα

Η ΚΥΑ θα τεθεί σε ισχύ από την Τετάρτη, 15 Ιουλίου και ώρα 00.01, μέχρι και τις 29 του μήνα και ώρα 00.01.

Νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση, πρόκειται να τεθεί σε ισχύ από την Τετάρτη 15 Ιουλίου, αφορώντας την είσοδο ατόμων από τον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα.

Η ΚΥΑ θα τεθεί σε ισχύ από την Τετάρτη, 15 Ιουλίου και ώρα 00.01, μέχρι και τις 29 του μήνα και ώρα 00.01.

Η ΚΥΑ αφορά άτομα τα οποία εισέρχονται στη χώρα από το συνοριακό σημείο ελέγχου του Προμαχώνα, επιτρέποντας τους την είσοδο υπό την προϋπόθεση ότι:

α) Έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο για κορονοϊό με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός των τελευταίων 72 ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα. Ο έλεγχος πρέπει να έχει γίνει από εργαστήρια αναφοράς της χώρας προέλευσης ή διέλευσης ή δημόσια ή ιδιωτικά εργαστήρια της χώρας αυτής, εφόσον τα ιδιωτικά αυτά εργαστήρια έχουν πιστοποιηθεί από την αρμόδια εθνική αρχή πιστοποίησης της χώρας.

β) Φέρουν βεβαίωση της διάγνωσης, στην αγγλική γλώσσα, η οποία περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό διαβατηρίου ή ταυτότητας του προσώπου και την οποία επιδεικνύουν στα κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας που είναι επιφορτισμένα με τη διενέργεια ιατρικών ελέγχων.

Οι περιορισμοί δεν αφορούν τους Έλληνες πολίτες.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More