Ενημέρωση με ένα κλικ

Νέο υπερπολυτελές αεροδρόμιο υπό κατασκευή στη Σαουδική Αραβία

Ο Wakim υποστηρίζει ότι το αεροδρόμιο θα θυμίζει περισσότερο το λόμπι ενός μεγάλου ξενοδοχείου

Με στόχο την θέσπιση της Σαουδικής Αραβίας, ως σημαντικό διεθνή τουριστικό προορισμό για υπερ-πλούσιους, η Σαουδική Αραβία παρουσίασε τo σχέδιο ενός νέου πολυτελούς αεροδρομίου.

Η κατασκευή του αεροδρομίου θα εξυπηρετεί το νέο πολυτελές θέρετρο της Μέσης Ανατολής AMAALA, το οποίο αποτελεί ένα τεράστιο συγκρότημα επικεντρωμένο στην ευεξία και τη βιωσιμότητα. Το θέρετρο θα εκτείνεται σε τρεις τοποθεσίες στις ακτές της Ερυθράς Θάλασσας.

Η ολοκλήρωση του τουριστικού θέρετρου έχει προγραμματιστεί για το 2028, ενώ η λειτουργία του νέου αεροδρομίου έχει προγραμματιστεί έως το 2023, με σκοπό την ταυτόχρονη έναρξη της πρώτης φάσης του θέρετρου.

Το τερματικό έχει σχεδιαστεί για να φιλοξενεί ένα εκατομμύριο επισκέπτες ετησίως.

Το νέο αεροδρόμιο σχεδιάζεται για την αποκλειστική υποδοχή πλούσιων ταξιδιωτών, όντας ένα νέο συνώνυμο της πολυτέλειας.

Εντός του αεροδρομίου κατασκευάζεται μια ευρύχωρη εσωτερική αυλή με πολλά χαρακτηριστικά τα οποία θα προσδίδουν μια «εξαιρετικά πολυτελή» ατμόσφαιρα.

«Δεδομένης της φύσης του προφίλ των επισκεπτών της AMAALA, δηλαδή πολύ πλούσιων έως εξαιρετικά πλούσιων, η στρατηγική κινητικότητας μάς δείχνει ότι περισσότερο από το 80% των επισκεπτών της AMAALA θα φτάνουν αεροπορικώς», δήλωσε στο CNN ο επικεφαλής ανάπτυξης της AMAALA Carlos Wakim.

Η εταιρεία αρχιτεκτονικής και σχεδιασμού Foster + Partners εδρεύουσα στο Ηνωμένο Βασίλειο, ηγείται του σχεδιασμού, ο οποίος εμπνέεται από την οπτική ψευδαίσθηση ενός αντικατοπτρισμού της ερήμου.

Ο Wakim δηλώνει ότι η AMAALA συνεργάστηκε στενά με τους σχεδιαστές για να δημιουργήσει το συνολικό αποτέλεσμα, ενώ περιγράφει το αεροδρόμιο περισσότερο ως μια «εμπειρία ιδιωτικού κλαμπ» παρά έναν απλό κόμβο μεταφορών.

Ο Wakim υποστηρίζει ότι το αεροδρόμιο θα θυμίζει περισσότερο το λόμπι ενός μεγάλου ξενοδοχείου περιγράφοντας τον τερματικό σταθμό ως σημείο, στο οποίο οι άνθρωποι μπορούν να συναντηθούν, όπου οι επιχειρήσεις και ο ελεύθερος χρόνος συνδυάζονται σε ένα περιβάλλον το οποίο δεν θα είναι απλά ένα αεροδρόμιο, αλλά η αρχή και το τέλος μιας υπερπολυτελούς εμπειρίας στο τουριστικό θέρετρο.

Το αεροδρόμιο θα προσφέρει επίσης υπόστεγα σχεδιασμένα για ιδιωτικά αεροσκάφη, καθώς και σημεία για εμπορικά αεροσκάφη.

Πεποίθηση του Wakim αποτελεί ο καλός εξοπλισμός του τερματικού σταθμού όσον αφορά τη διαχείριση μέτρων κοινωνικής απόστασης, εάν αυτό απαιτείται, επισημαίνοντας:

«Τα λόμπι και τα σαλόνια επιτρέπουν εύκολα την προστασία της ιδιωτικής ζωής και την απρόσκοπτη ροή των επιβατών».

Η λειτουργία του αεροδρομίου θα ξεκινήσει πριν την λειτουργία του θέρετρου, διευκολύνοντας τις προετοιμασίες για το άνοιγμα.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει