Ενημέρωση με ένα κλικ

Σύλληψη 6 ατόμων για την κλοπή έργου του Banksy

Το συγκεκριμένο έργο δεν αποτελεί το μόνο το οποίο έχει κλαπεί, καθώς 2 έργα του Banksy έχουν κλαπεί.

Στη σύλληψη έξι ατόμων προχώρησαν οι γαλλικές Αρχές την Παρασκευή, κατηγορούμενα για την υπόθεση κλοπής του έργου του Banksy, το οποίο είχε φιλοτεχνήσει σε μια από τις πόρτες του κέντρου Μπατακλάν, μετά την τρομοκρατική επίθεση το 2015.

Γαλλικά ΜΜΕ αναφέρουν την προσαγωγή των έξι συλληφθέντων με την υποψία της συμμετοχής στην κλοπή του έργου του Banksy.

Το συγκεκριμένο έργο δεν αποτελεί το μόνο το οποίο έχει κλαπεί, καθώς 2 έργα του Banksy έχουν κλαπεί κατά το παρελθόν.

Στο ένα εξ αυτών ο δράστης είχε ισχυριστεί ότι η κλοπή σημειώθηκε έπειτα από υπόδειξη του ίδιου του Banksy.

Το έργο του Μπατακλάν, βρέθηκε σε ύπαιθρο στην Ιταλία, αναπαριστώντας μια φιγούρα σκυφτή και θλιμμένη σε μια από τις εξόδους του Μπατακλάν και φαίνεται πως φιλοτεχνήθηκε εκεί το 2018.

Ο Banksy ο οποίος κρύβει την ταυτότητά του, ανάρτησε μια εικόνα του έργου στον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram, γεγονός το οποίο υποδεικνύει την πιθανότητα να πρόκειται για δικό του έργο.

Η κλοπή σημειώθηκε το βράδυ της 25ης Ιανουαρίου του 2019, όταν και οι δράστες έκοψαν με μηχάνημα την πόρτα, αφαιρώντας την. Κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν το γεγονός, ωστόσο οι δράστες είχαν τα πρόσωπα τους καλυμμένα.

Το έργο του Banksy βρέθηκε σε μια σοφίτα, στηριγμένο στον τοίχο, στην Ιταλία άφθαρτο, με τις αρχές να εντοπίζουν την πόρτα του Μπατακλάν τον περασμένο Μάρτιο.

Ο αξιωματικός της γαλλικής αστυνομίας, Κριστόφ Σενγίγκ, ένας εκ των ανδρών οι οποίοι συμμετείχαν το 2015 στην επιχείρηση εισόδου στο Μπατακλάν εξέφρασε την ανακούφισή του για τον εντοπισμό του έργου, αλλά και των δραστών της κλοπής του Banksy, ενός έργου το οποίο στη Γαλλία αντιπροσωπεύει όλα τα βιώματα των θυμάτων και επιζώντων στην επίθεση στο Μπατακλάν 5 χρόνια πριν.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει