Ενημέρωση με ένα κλικ

Σάλος στη Βρετανία από βίντεο αστυνομικής βίας (Video)

Σάλο προκαλεί στη Βρετανία βίντεο το οποίο παρουσιάζει αστυνομικούς με πολιτικά να χτυπούν με το γόνατο τους στο πρόσωπο έναν μαύρο άνδρα

Σάλο προκαλεί στη Βρετανία βίντεο το οποίο παρουσιάζει αστυνομικούς με πολιτικά να χτυπούν με το γόνατο τους στο πρόσωπο έναν μαύρο άνδρα τον οποίο έχουν ήδη ακινητοποιήσει στο έδαφος και του έχουν περάσει χειροπέδες.

Το συγκεκριμένο περιστατικό, το οποίο σημειώθηκε στην περιοχή Χάκνεϊ στο ανατολικό Λονδίνο, αποτελεί το δεύτερο περιστατικό μετά από αυτό στο Γκρίνουϊτς όταν αστυνομικοί ψέκασαν με σπρέι πιπεριού από μικρή απόσταση έναν μαύρο άνδρα στον οποίο είχαν περάσει χειροπέδες.

 

Στο επεισόδιο του ανατολικού Λονδίνου, το οποίο σημειώθηκε στις 9 Απριλίου, ο 18χρονος άνδρας ο οποίος δέχθηκε τη γονατιά ακούγεται να φωνάζει «δεν αντιστέκομαι» και «δεν έκανα τίποτα». Σύμφωνα με τον Guardian ο 18χρονος συνελήφθη ενώ έκανε ποδήλατο.

Η αστυνομία από την πλευρά της υποστήριξε ότι οι αστυνομικοί συμπεριφέρθηκαν με αυτό τον τρόπο καθώς προχωρούσαν σε έρευνα για κάποιο όπλο στο πλαίσιο προληπτικών περιπολιών για δράση συμμοριών στην περιοχή προσθέτοντας ότι ο 18χρονος και οι άλλοι δύο ποδηλάτες οι οποίοι ήταν μαζί του δεν σταμάτησαν παρά τις επανειλλημμένες εκκλήσεις των αστυνομικών.

Στο δεύτερο επεισόδιο το οποίο σημειώθηκε στις 22 Μαΐου στο Γκρίνουϊτς θύμα αστυνομικής βίας έπεσε ένας 36χρονος ο οποίος χαρακτήρισε «κατάπτυστο» τον τρόπο με τον οποίο τον χειρίστηκαν οι αστυνομικοί. «Τους είπα μην με σκοτώσετε, δεν μπορώ να ανασάνω» δήλωσε ο ίδιος.

Οι αστυνομικοί από την πλευρά τους υποστηρίζουν ότι ο 36χρονος, ο οποίος είναι πατέρας έξι παιδιών, κινούνταν ύποπτα κοντά σε ένα αυτοκίνητο και αντιστάθηκε.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει