Ενημέρωση με ένα κλικ

Με 55 θανάτους η Ιταλία σε σύμπραξη εμβολίου με την AstraΖeneca

Οι δόσεις αυτές θα προορίζονται για τους πολίτες της Ευρώπης.

Με 55 νέους θανάτους και 116 νέα κρούσματα εντός 24ώρου, η Ιταλία διαμορφώνει ένα σύνολο 34.301 νεκρών και 236.651 κρουσμάτων.

Ο αριθμός των νοσηλευομένων σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ανέρχεται σε 220, με το σύνολο των νοσηλευομένων να ανέρχεται σε 3.747.

Για 23.518 άτομα έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Εντός 24ώρου παρουσιάστηκαν 277 λιγότερα κρούσματα καθώς και ένας λιγότερος θάνατος. Ταυτόχρονα και οι θεραπευόμενοι μειώθηκαν κατά 967.

Την ίδια στιγμή, o Ιταλός υπουργός υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα γνωστοποίησε την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ Ιταλίας και της φαρμακευτικής εταιρίας AstraΖeneca, η οποία προβλέπει την παραγωγή μέχρι και τετρακοσίων εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Οι δόσεις αυτές θα προορίζονται για τους πολίτες της Ευρώπης.

Το εμβόλιο βρίσκεται σε πειραματική φάση στα εργαστήρια του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, με την συνεργασία και ιταλικών εταιριών.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, το πρώτο μέρος των δόσεων θα έχει παραχθεί και παραδοθεί μέχρι το τέλος του χρόνου. Ο Ιταλός υπουργός εξήγησε στο διαδίκτυο ότι η συμφωνία προβλέπει την ολοκλήρωση της πειραματικής φάσης μέσα στο Φθινόπωρο.

«Πιστεύω ότι το εμβόλιο κατά του covid 19 πρέπει πάντα να θεωρείται δικαίωμα όλων των πολιτών και όχι προνόμιο λιγοστών», τόνισε ο Ρομπερτο Σπεράντσα, κατά την παρέμβασή του στο Φόρουμ για το οικονομικό και κοινωνικό μέλλον της Ιταλίας, το οποίο άρχισε σήμερα στην Ρώμη.

Ο Ιταλός αρμόδιος υπουργός, πάντως, κατέστησε σαφές ότι «μιλάμε για το εμβόλιο στην πιο ελπιδοφόρα, έως τώρα, πειραματική φάση, αλλά δεν υπάρχει ακόμη απόλυτη βεβαιότητα» σε ό,τι αφορά την αποτελεσματικότητά του. Συνολικά, η εταιρία AstraΖeneca μπορεί να παράξει μέχρι ένα δισεκατομμύριο δόσεις, τονίζουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει