Ενημέρωση με ένα κλικ

Ο Ερντογάν προκαλεί: Αύριο στην Αγιά Σοφιά θα διαβαστεί προσευχή για την Άλωση!

Προσευχή στην Αγία Σοφία θα γίνει αύριο, με αφορμή την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.Ακόμη δεν έχει γίνει σαφές εάν ο Ερντογάν εννοεί ότι η προσευχή θα διαβαστεί μέσα ή έξω από την Αγιά Σοφιά.

Υπενθυμίζεται πως ο Διευθυντής Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας Αλί Ερμπάς ανακοίνωσε νωρίτερα πως δεν θα πραγματοποιήσει την αυριανή μουσουλμανική προσευχή στην πλατεία του Σουλταναχμέτ ανάμεσα από την Αγία Σοφία και το Μπλέ Τζαμί (Τέμενος Σουλταναχμέτ), αλλά στο τέμενος Φάτιχ στην Κωνσταντινούπολη.

Η κρατική τηλεόραση της Τουρκίας( ΤRT) έστησε ένα ομοίωμα τείχους ακριβώς έξω από τον χώρο του Μουσείου της Αγίας Σοφίας και το βράδυ της Παρασκευής αναμένεται να γίνει ένα τηλεοπτικό σόου αναπαράστασης της 29ης Μαϊου του 1453.

Πάντως στην περιοχή αυτή δεν θα υπάρχει κοινό λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί λόγω του κορωνοϊού, ωστόσο όλη η Τουρκία θα παρακολουθήσει το τηλεοπτικό σόου με τα τείχη της Πόλης να πέφτουν με φόντο την Αγία Σοφία.

Να σημειωθεί, ότι από το 1955 και μετά σχεδόν κάθε χρόνο γίνονται εορτασμοί στην Τουρκία για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης. Τα τελευταία χρόνια όμως τα θεάματα γιγαντώθηκαν και έγιναν ολόκληρες φιέστες με γενίτσαρους, με ηχητικά , με τρισδιάστατες εικόνες.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει