Ενημέρωση με ένα κλικ

Ξεκάθαρο μήνυμα Μητσοτάκη σε Ερντογάν: «Η Ελλάδα δεν προκαλεί, αλλά θα απαντά στις προκλήσεις»

Ξεκίνησε η δεύτερη ημέρα της άτυπης Συνόδου Κορυφής στην Πράγα και στη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να ξεχωρίσει στην ατζέντα το ζήτημα της ενέργειας.
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης προσδοκά να προχωρήσουν πιο γρήγορα οι διαδικασίες προς την λήψη μιας απόφασης για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την είσοδο του στη Σύνοδο έκανε ειδική μνεία στα ελληνοτουρκικά λέγοντας: «Η Ελλάδα ουδέποτε προκαλεί, αλλά απαντά με αυτοπεποίθηση στις προκλήσεις».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε επίσης: «Δεν νοείται να κατηγορείται η Ελλάδα ότι αυξάνει την ένταση στο Αιγάιο όταν η Τουρκία θέτει ακόμα και ζητήματα κυρίαρχίας των νησιών» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποόος τόνισε ότι «είναι αδυάτνν να υπάρξει εκτόνωση όσο συνεχίζεται αυτή η ρητορική».

Θυμίζουμε ότι ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ήλθε στην Πράγα και δεν βρήκε ευήκοα ώτα στις αιτιάσεις του, ούτε στο πάνελ για την ασφάλεια, που συμμετείχε, ούτε και στις διμερείς επαφές, που είχε καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, σύμφωνα με πληροφορίες, από την ελληνική πλευρά.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει