Ενημέρωση με ένα κλικ

Δίωξη για κακούργημα στον 40χρόνο οδηγό της μαύρης Corvette

Ο κατηγορούμενος ηλικίας 40 ετών αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 10 ετών

Βαρύτατες κατηγορίες αντιμετωπίζει ο υπαίτιος του τροχαίου δυστυχήματος, στην Γλυφάδα τον περασμένο Φεβρουάριο, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 25χρονου οδηγού μηχανής Νάσου Καρανίκα.

Ο κατηγορούμενος ηλικίας 40 ετών αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 10 ετών με τον Εισαγγελέα να του ασκεί ποινική δίωξη για μία κακουργηματικού βαθμού κατηγορία καθώς και για δύο κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος.

Η δίωξη σε βάρος του 40χρονου οδηγού αφορά τα αδικήματα:

  1. της επικίνδυνης οδήγησης σε βαθμό κακουργήματος από οδηγό που δεν είναι σε θέση να το πράξει με ασφάλεια  εξαιτίας της κατανάλωσης οινοπνεύματος και λόγω της διενέργειας επικίνδυνων ελιγμών, από την οποία προέκυψε κίνδυνος σε ξένα πράγματα και ο θάνατος ανθρώπου. Η κατηγορία , βάση του άρθρου 290Α του Ποινικού Κώδικα,προβλέπει κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών στον οδηγό που προκάλεσε θάνατο

2.της ανθρωποκτονίας από αμέλεια σε βαθμό πλημμελήματος

  1. της παράβασης του άρθρου 43 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που αφορά στην εγκατάλειψη του θύματος.

Το δυστύχημα συνέβη τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 19/02/2020 στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης 59 στη Γλυφάδα.

Στη λεωφόρο κυκλοφορούσε μια μαύρη Chevrolet Corvette, με οδηγό τον 40χρόνο και συνοδηγό μία φίλη του, έχοντας αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα.

Η Corvette στην προσπάθεια της να προσπεράσει άλλο όχημα, προβαίνοντας σε «σφήνα», ξέφυγε της πορείας της αφού συγκρούστηκε με το όχημα.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν η απώλεια πρόσφυσης της Corvette με αυτή να παίρνει κλίση.

Το όχημα «θέρισε», γλιστρώντας το ρεύμα της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, παρασύροντας τον 25χρόνο Νάσο Καρανίκα, ο οποίος οδηγούσε μηχανή. Ο οδηγός της μηχανής τραυματίστηκε θανάσιμα χτυπώντας σε κολόνα, ενώ η Corvette συνέχισε την πορεία της καταλήγοντας να χτυπήσει σταθμευμένο όχημα στον παράδρομο της λεωφόρου.

Ο 40χρονος εγκατέλειψε το σημείο πεζός, αφήνοντας στην άσφαλτο αιμόφυρτο τον 25χρονο τον οποίο προσπάθησαν να βοηθήσουν ο οδηγός του πρώτου αυτοκινήτου, ο φίλος του μοτοσικλετιστή ο οποίος ακολουθούσε με άλλη μηχανή καθώς και άλλοι οδηγοί.

Η συνεπιβάτης του 40χρονου περπάτησε πεζή μέχρι κάποιο σημείο και φαίνεται να ειδοποίησε κάποιο φιλικό της πρόσωπο το οποίο την πήρε από εκεί. Ο 40χρονος μετά από αρκετή ώρα περπατήματος, ισχυρίζεται ότι ειδοποίησε ταξί για να επιστρέψει στο σπίτι του.

Ο 40χρόνος εμφανίστηκε στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα, 3 ημέρες μετά το τροχαίο, μετά την λήξη του Αυτοφώρου , στις 23 Φεβρουαρίου.

Από τα στοιχεία της έρευνας που διενεργήθηκε , δεν προέκυψε εμπλοκή άλλου οδηγού, δεύτερου οχήματος, στην υπόθεση και έτσι όσον αφορά αυτό το σκέλος , η υπόθεση αρχειοθετήθηκε.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε σε τακτικό ανακριτή για την διενέργεια κύριας ανάκρισης.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει