Ενημέρωση με ένα κλικ

Για ακόμα ένα βράδυ σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού ο Έβρος

Σε κατάσταση συναγερμού ο Έβρος για ένα ακόμα βράδυ

Για ακόμη ένα βράδυ ο Έβρος παραμένει σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού με την Τουρκική προκλητικότητα, να συνεχίζει να προκαλεί ανησυχία στην ελληνική πλευρά. Ήδη, πολλές διάσπαρτες εστίες φωτιάς κατά μήκος των συνόρων έχουν προκαλέσει την κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων προϊδεάζοντας νέο γύρο έντασης και επεισοδίων.

Το πρωί του Σαββάτου, οι Τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας, δημιούργησαν σκηνικό έντασης, με ρίψη χημικών,  φωτιές και ρίψη αβολίδωτων, τα οποία δημιουργούν ισχυρό θόρυβο, με την ελληνική πλευρά να απαντά με ρίψεις νερού. Επεισόδια τέτοιου είδους έλαβαν μέρος τουλάχιστον 4 φορές, εντός 24ώρου, με τελευταία γύρω στις 18:30 το απόγευμα και, στη συνέχεια, μιάμιση ώρα αργότερα, στις 20:00 το βράδυ.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν έκδηλη συνεννόηση, μεταξύ των Τουρκικών δυνάμεων και των μεταναστών με κινήσεις και χειρονομίες.

Την τουρκική προκλητικότητα όμως επιβεβαιώνει, βίντεο ντοκουμέντο, το οποίο δείχνει τουρκικό τεθωρακισμένο να προσπαθεί να ξηλώσει μέρος του συνοριακού φράκτη στον Έβρο.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει