Ενημέρωση με ένα κλικ

Novartis: «Δεν υπήρχε σχέδιο προφυλάκισης πολιτικών»

Παπασπύρου: Το καταδεικνύει η αρχειοθέτηση της δικογραφίας για τον Σαμαρά

Η Μαρία Παπασπύρου, η πρώην γενική επιθεωρήτρια δημόσιας διοίκησης, φέρεται να υποστήριξε στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση Novartis πως:

«Η αρχειοθέτηση της δικογραφίας για τον Αντώνη Σαμαρά καταδεικνύει ότι δεν υπήρχε σχέδιο προφυλάκισης πολιτικών».

Η πρώην γενική επιθεωρήτρια δημόσιας διοίκησης, διέψευσε κατηγορηματικά για δεύτερη φορά, τους ισχυρισμούς του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή, στην κατάθεση της, ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευάγγελου Ζαχαρή.

Η κυρία Παπασπύρου κλήθηκε εκ νέου από τον κ.Ζαχαρή να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για τους δικονομικούς χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis.

Η κλήση έγινε από τους εισαγγελείς διαφθοράς μετά την κατάθεση του κ. Αγγελή πως γνώριζε ότι προετοιμάζονταν προφυλακίσεις για τρία κορυφαία πολιτικά πρόσωπα.

Κατά πληροφορίες, η κυρία Παπασπύρου στην κατάθεσή της φέρεται να υποστήριξε ότι όλα όσα λέει ο κύριος Αγγελής είναι ψέματα.

Μάλιστα, πέταξε το «γάντι» στον κ. Αγγελή, λέγοντας πως εάν γνώριζε την ύπαρξη τέτοιου σχεδίου ως επόπτης των εισαγγελέων διαφθοράς θα έπρεπε να παρέμβει και να το καταγγείλει αμέσως.

Η κυρία Παπασπύρου φέρεται μάλιστα να διερωτήθηκε γιατί από τον Ιανουάριο του 2019 ο κ. Αγγελής θυμήθηκε τώρα ότι υπήρχε σχέδιο προφυλάκισης των τριών πολιτικών προσώπων.

Την ίδια στιγμή, φέρεται να επικαλέστηκε και έγγραφα που υπάρχουν στην δικογραφία με τα οποία κατ’ εκείνη καταρρέουν οι ισχυρισμοί του κυρίου Αγγελή.

Παράλληλα, τόνισε πως εκ του αποτελέσματος μετά και την αρχειοθέτηση της δικογραφίας όσον αφορά το σκέλος της εμπλοκής του πρώην Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, καταδεικνύεται, στην πράξη, πως δεν υπήρχε τέτοιο σχέδιο που περιγράφει ο κ. Αγγελής.

Επίσης, φέρεται να ανέφερε πως ουδέποτε εκβιάστηκε από την εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη και πως όλες οι πιέσεις που ασκήθηκαν ήταν στο πλαίσιο της συνεργασίας που υπήρχε προκειμένου να ολοκληρωθεί γρηγορότερα, η έρευνα των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει