Ενημέρωση με ένα κλικ

Μητσοτάκης: Έρχονται νέες φοροελαφρύνσεις

«Προτεραιότητα να βάλουμε ένα τέλος στην απαράδεκτη φορολογική πολιορκία»

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο συνέδριο «Future of Retail» της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας δήλωσε πως:

«Αποτελεί προτεραιότητα να βάλουμε ένα τέλος στην απαράδεκτη φορολογική πολιορκία».

Πρόσθεσε ότι «ο ΕΝΦΙΑ μειώθηκε ήδη κατά 22%, μάλιστα ένα χρόνο νωρίτερα από ότι είχαμε δεσμευτεί, ο συντελεστής φόρου στις επιχειρήσεις έπεσε ήδη από 28% στο 24% και ο φόρος στα μερίσματα από 10% στο 5%. 1,2 δισ. μειώσεων στους φόρους που ψηφίστηκαν στον προϋπολογισμό του 2020 τα 700 εκατ. αφορούν τον κόσμο της επιχειρηματικότητας, μεγάλης, μεσαίες και μικρής».

Επιπλέον ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε πως «ο σχεδιασμός μας όπως τον έχουμε παρουσιάσει είναι συνολικός. Φορολογικές αλλά και ασφαλιστικές παρεμβάσεις που λειτουργούν συμπληρωματικά προς όφελος του φορολογούμενου, του ασφαλισμένου και του συνταξιούχου.

Απευθυνόμενος στον κλάδο του λιανικού εμπορίου είπε:

«Ο συγκεκριμένος κλάδος παρουσιάζει μια μοναδική κοινωνική διασπορά. Εσείς είστε η μεσαία τάξη της χώρας που πιέστηκε αλλά άντεξε τα χρόνια της κρίσης. Το λιανεμπόριο υπήρξε πάντα μέτρο ευημερίας του τόπου» και συνέχισε λέγοντας:

«Μια παράδοση που καλείται να προσαρμοστεί δημιουργικά στις ανάγκες του συνολικού μετασχηματισμού της ελληνικής και της διεθνούς οικονομίας».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει