Ενημέρωση με ένα κλικ

Ρόδος: 54 αλλοδαποί διασώθηκαν στη Μονόλιθο μετά τη βύθιση του ιστιοφόρου τους

Ανάμεσα στους διασωθέντες βρίσκονται 25 ανήλικοι, ενώ οι επιβαίνοντες κατέβαλαν 5.000 ευρώ έκαστος στους διακινητές για το ταξίδι από την Τουρκία.

Στην εντόπιση και διάσωση πενήντα τεσσάρων αλλοδαπών προχώρησαν οι αρχές την Πέμπτη στην περιοχή της Μονολίθου στη Ρόδο. Η ομάδα, η οποία αποτελούνταν από 12 άνδρες, 17 γυναίκες και 25 ανήλικους, εντοπίστηκε μετά από δραματικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν στη θάλασσα.

Σύμφωνα με όσα προέκυψαν από την προανάκριση, το ιστιοφόρο σκάφος που μετέφερε τους ανθρώπους αυτούς από την περιοχή Φετιγιέ της Τουρκίας με προορισμό την Ελλάδα, παρουσίασε εισροή υδάτων και τελικά βυθίστηκε. Οι επιβαίνοντες κατήγγειλαν στις αρχές ότι κατέβαλαν το ποσό των 5.000 ευρώ στον κάθε διακινητή για την παράνομη μεταφορά τους. Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης, εξετάζοντας παράλληλα το ενδεχόμενο ανάμεσα στους διασωθέντες να βρίσκονται και οι υπαίτιοι της διακίνησης.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com