Ενημέρωση με ένα κλικ

Τέμπη: Συνεχίζονται οι αγορεύσεις των δικηγόρων για την αναβάθμιση των κατηγοριών

Στο επίκεντρο της διαδικασίας βρίσκεται το αίτημα για μετατροπή των κατηγοριών σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και η κλήση νέων μαρτύρων.

Σε εξέλιξη βρίσκεται σήμερα η δίκη για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, με τους συνηγόρους υπεράσπισης να τοποθετούνται επί της εισαγγελικής πρότασης. Η διαδικασία συνεχίστηκε μετά τον διορισμό τριών δικηγόρων σε έναν από τους συνολικά 36 κατηγορουμένους, ενώ στο επίκεντρο βρίσκονται τα αιτήματα για την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου και την εξέταση νέων μαρτύρων.

Η εισαγγελέας έχει επιφυλαχθεί για κρίσιμα ζητήματα, όπως η μεταβολή της κατηγορίας της ανθρωποκτονίας από αμέλεια σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο. Παράλληλα, εξετάζεται η άσκηση διώξεων για τα αδικήματα της έκθεσης και της έκρηξης, καθώς και η απόδοση του κακουργήματος της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών σε δύο στελέχη της Hellenic Train, οι οποίοι έως τώρα κατηγορούνται μόνο για πλημμελήματα. Σύμφωνα με την εισαγγελική θέση, η μεταβολή δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί πριν ολοκληρωθεί η αποδεικτική διαδικασία, καθώς οι κατηγορούμενοι δεν έχουν απολογηθεί για τις εν λόγω πράξεις κατά το στάδιο της κύριας ανάκρισης. Αντίστοιχη επιφύλαξη υπήρξε και για την κλήση νέων μαρτύρων, η οποία αναμένεται να κριθεί αφού ξεκινήσει η αποδεικτική διαδικασία. Περισσότερες πληροφορίες για την εξέλιξη της δίκης είναι διαθέσιμες στο ertflix.gr και στο ertecho.gr.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com