Η παρέμβαση του Δημήτρη Κουτσούμπα στη Λέσβο για τα μέτρα για τον αφθώδη πυρετό
Στο επίκεντρο των επαφών του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ στη Λέσβο βρίσκονται η κρίση στην κτηνοτροφία και η αντίθεση του κόμματος στη συμμετοχή σε ξένες πολεμικές αποστολές.
Τα μέτρα για τον αφθώδη πυρετό είναι αόριστα και οι κτηνοτρόφοι της Λέσβου βρίσκονται ουσιαστικά σε μια ομηρία, τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπα, κατά τη διάρκεια της σημερινής του επίσκεψης στο νησί. Η παρέμβαση του Δημήτρη Κουτσούμπα για τον αφθώδη πυρετό ανέδειξε το αδιέξοδο που βιώνουν οι παραγωγοί, με τον ίδιο να δεσμεύεται ότι θα ασκήσει έντονη πίεση στη Βουλή, ώστε να δοθούν άμεσες και ουσιαστικές λύσεις στο πρόβλημα που ταλανίζει την τοπική οικονομία.
Παράλληλα, ο κ. Κουτσούμπας προχώρησε σε δηλώσεις σχετικά με τον ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων κατά τη συνάντησή του με την Ένωση Στρατιωτικών. «Οι στρατιωτικοί έχουν ορκιστεί να υπερασπιστούν την πατρίδα και όχι να συμμετέχουν σε πολέμους κατά άλλων λαών», υπογράμμισε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας την αντίθεσή του στην αποστολή φρεγατών ή συστοιχιών Patriot, χαρακτηρίζοντάς την ως εξυπηρέτηση ξένων συμφερόντων.
Το πρόγραμμα της περιοδείας του συνεχίζεται με συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη και την Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Το απόγευμα, ο Γενικός Γραμματέας θα συνομιλήσει με αγρότες στο δημαρχείο Δυτικής Λέσβου στην Καλλονή, ενώ στις 8:30 το βράδυ θα πραγματοποιήσει κεντρική πολιτική ομιλία στο δημοτικό θέατρο Καλλονής.