Νεκρός στα 29 του ο Αντουάν ντε Μασί, ξάδερφος του πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό
Μυστήριο γύρω από τις συνθήκες θανάτου του μέλους της πριγκιπικής οικογένειας — Υπό κράτηση ένας άνδρας για την υπόθεση
Μυστήριο περιβάλλει τον αιφνίδιο θάνατο του Αντουάν ντε Μασί, μέλους της πριγκιπικής οικογένειας του Μονακό, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός την Κυριακή σε πάρκο του πριγκιπάτου. Οι Αρχές διεξάγουν εντατική έρευνα για να διακριβώσουν αν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια ή τραγικό ατύχημα, έχοντας θέσει υπό κράτηση έναν άνδρα ουκρανικής υπηκοότητας που διαμένει στην περιοχή.
Ο εισαγγελέας, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) και επιβεβαιώνοντας ρεπορτάζ της Monaco-Matin, διευκρίνισε ότι ο κρατούμενος εξετάζεται ως ύποπτος ή μάρτυρας, καθώς η ακριβής φύση των γεγονότων παραμένει αδιευκρίνιστη. «Το ενδεχόμενο ατυχήματος δεν έχει αποκλειστεί», σημείωσε χαρακτηριστικά, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.
Η σορός του 29χρονου εντοπίστηκε την Κυριακή κοντά στην παραθαλάσσια συνοικία Λαρβοτό, έπειτα από αγωνιώδεις έρευνες που ξεκίνησαν όταν η οικογένειά του ειδοποίησε τις Αρχές το μεσημέρι της ίδιας ημέρας. Σύμφωνα με πηγές, ο Αντουάν ντε Μασί είχε θεαθεί τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής να εξέρχεται από νυχτερινό κέντρο, εμφανίζοντας αστάθεια στο βάδισμά του.
Ο Αντουάν ντε Μασί ήταν εγγονός της πριγκίπισσας Αντουανέτας, μεγαλύτερης αδελφής του πρίγκιπα Ρενιέ Γ’. Με επίσημη ανακοίνωσή του, το πριγκιπικό παλάτι εξέφρασε τη βαθιά θλίψη του πρίγκιπα Αλβέρτου Β’ και της πριγκίπισσας Σαρλίν για την απώλεια του συγγενή τους.