Ενημέρωση με ένα κλικ

Αυτό είναι το «εορταστικό καλάθι» και το «καλάθι του Άι Βασίλη»

Ανακοινώσεις για το τι θα περιλαμβάνει το εορταστικό καλάθι και το καλάθι των παιχνιδιών που θα τεθούν σε ισχύ την επόμενη Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου, έκανε πριν από λίγο, μεσημέρι Τετάρτης, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Το «εορταστικό καλάθι»
Όπως ανακοίνωσε, το «εορταστικό καλάθι» θα ισχύσει από τις 14 Ιανουαρίου μέχρι τις 4 Ιανουαρίου και θα περιλαμβάνει:

γαλοπούλα,
μοσχάρι,
τσουρέκι, βασιλόπιτα και
σοκολάτα
«Είχε γίνει μεγάλη συζήτηση για το να θα περιλάβουμε κουραμπιέδες και μελομακάρονα. Με δική μου απόφαση δεν θα τα συμπεριλάβουμε για να μην έχουμε αθέμιτο ανταγωνισμό με ζαχαροπλαστεία και φούρνους» εξήγησε ο υπουργός Ανάπτυξης.

«Το καλάθι του Άγιου Βασίλη»
Παράλληλα ανακοίνωσε ότι «επειδή δεν θέλουμε να δώσουμε σήμα ότι όλα πρέπει να δίνονται από τα σούπερ μάρκετ αποφασίσαμε με τον σύνδεσμο ελληνικών παιχνιδιών και φτιάξαμε το καλάθι του Άγιου Βασίλη».

Το καλάθι αυτό που θα περιλαμβάνει παιχνίδια θα ισχυεί από τις 14 Δεκεμβρίου και έως τις 11 Ιανουαρίου οπότε όλα τα καταστήματα παιχνδιών θα φτιάξουν το δικό τους καλάθι με 10 κατηγορίες:

επιτραπέζια παζλ,
παιχνίδια κούκλες και άλλα αξεσουάρ
βρεφικά παιχνίδια,
φιγούρες δράσης,
παιχνίδια κατασκευών με τουβλάκια,
αθλητικά παιχνίδια μπάλες κτλ.,
λούτρινα παιχνίδια,
μουσικά παιχνίδια,
τηλεκατευθυνόμενα,
ηλεκτρικά παιχνίδια
Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη «οι περισσότερες αλυσίδες μας έχουν πει ότι θα συμπεριλάβουν περισσότερα από ένα και θα είναι πλούσιο».

Όπως διευκρίνισε «θα υπάρχει ειδικό πεδίο στο e-katanalotis για να παρακολουθείτε και την εξέλιξη τιμών ανά αλυσίδα και άνα παιχνίδι» προσθέτοντας ότι «με το καλάθι αυτό τα παιχνίδια θα ελέγχονται ως προς το περιθώριου του κέρδους».

«Το καλάθι του νοικοκυριού»
Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα, Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, αναρτήθηκαν στα σούπερ μάρκετ που συμμετέχουν στη δράση οι καινούργιες λίστες για το «καλάθι του νοικοκυριού».

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, από τα 816 προϊόντα που υπάρχουν στις λίστες, τα 70 είχαν αύξηση (9%), 154 μείωση (19%) και τα υπόλοιπα παραμένουν ίδια (72%).

Οι λίστες με τις τιμές και τα προϊόντα που ανακοινώθηκαν σήμερα, θα ισχύουν μέχρι και το βράδυ της Τρίτης, 13 Δεκεμβρίου.

Το tweet του Άδωνι Γεωργιάδη
«Έκτη εβδομάδα «Καλαθιού» και οι μειώσεις συνεχίζονται» έγραψε χτες το βράδυ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης ενώ προσθέτει: «Από τα 816 προϊόντα σε 16 αλυσίδες, 70 είχαν αύξηση (9%), 154 μείωση (19%) και τα υπόλοιπα παραμένουν ίδια (72%). Σε σύνολο αξίας καλαθιού, έχουμε σημειώσει νέα χαμηλότερα ρεκόρ! Αύριο τα αναλυτικά στοιχεία και η σειρά».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει