Ενημέρωση με ένα κλικ

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ομόφωνα ένοχος ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για όλες τις κατηγορίες

Στην ενοχή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, όπως ακριβώς κατηγορείται, κατέληξε με απόφασή του το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Ο 33χρονος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς και δεν του αναγνωρίστηκε ο ισχυρισμός του ότι τέλεσε το έγκλημα εν βρασμώ ψυχικής ορμής. Ακόμη, κρίθηκε ένοχος για τη θανάτωση του σκυλιού, της Ρόξυ, καθώς και για δυο ακόμη κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος που του έχουν απαγγελθεί.

Tο δικαστήριο απέρριψε την ένσταση της υπεράσπισης ώστε να μην ληφθεί υπόψη η κατάθεση της συμβούλου ψυχικής υγείας Ελένης Μυλωνοπουλου.

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, «πρωταγωνιστή» του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά με τη δολοφονία της Καρολάιν Κράους, τον Μάιο του 2021 μέσα στη μεζονέτα τους, αλλά και του σκυλιού της οικογένειας, της Ρόξυ.

Iσόβια και 11 χρόνια κάθειρξη και έξι μήνες, είναι η τελική απόφαση του δικαστηρίου για τα τέσσερα συνολικά αδικήματα για τα οποία κρίθηκε ένοχος ο κατηγορούμενος, δυο κακουργήματα και δυο πλημμελήματα.

Ακόμη επιβλήθηκε και πρόστιμο στον κατηγορούμενο 21.000 ευρώ. Δικαστές και ένορκοι έλαβαν την απόφασή τους ομόφωνα, έπειτα από σύντομη διάσκεψη, κλείνοντας έτσι την αυλαία της πολύκροτης αυτής δίκης.

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος. Καρολάιν Κράουτς
Μπάμπης Αναγνωστόπουλος. Καρολάιν Κράουτς

Για ιστορική δίκη μίλησε ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Αθανάσιος Χαρμάνης

Ο κ. Χαρμάνης ανέφερε ότι η Καρολαιν έγινε σύμβολο στον αγώνα κατά της βίας των γυναικών. «Το δικαστήριο δεν επέτρεψε στον κατηγορούμενο να συνεχίσει την παραπλάνηση που έκανε επί 37 ημέρες. Ήταν  ένα αδίκημα ειδεχθές» είπε ο κ. Χαρμάνης και σημείωσε ότι για έξι λεπτά και πλέον στα χέρια του κατηγορούμενου, ψυχοραγούσε η γυναίκα της ζωής του, όπως έλεγε ο κατηγορούμενος. Κατά τον συνήγορο τα κρίσιμα λεπτά του εγκλήματος προέκυψε πως ήταν περισσότερα από πέντε.

Από την πλευρά του ο κ. Αλέξανδρος Παπαϊωννίδης, συνήγορος υπεράσπισης του 33χρονου, είπε: «Το μόνο σίγουρο για τον εντολέα μου είναι ότι παραμένει ο χαμός της γυναίκας του. Θεωρώ πως είναι μια ποινή που προβλέπονταν και λόγω των συνθηκών ήταν αναμενόμενη».

Τέλος η κ. Σοφία Βλαχιώτη, επίσης συνήγορος υπεράσπισης τόνισε: «Κάναμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια να αναδειχθούν τα πραγματικά περιστατικά».

Δεν του αναγνωρίζεται κανένα ελαφρυντικό

Σε απόρριψη όλων των ελαφρυντικών για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, προχώρησε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Tο δικαστήριο για το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου έλαβε υπόψη τα κριτήρια με την απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου (υπόθεση Κορκονέα) που δημιούργησε νομολογία για το συγκεκριμένο ελαφρυντικό.

Ακόμη η έδρα, έκρινε πως το γεγονός ότι «για να αγοράσει το οικόπεδο ο Αναγνωστόπουλος κατέβαλε 50.000 ευρώ από χρήματα της οικογένειας της Κάρολαϊν το οποίο εγγράφηκε εξολοκλήρου στο όνομα του, δεν συνιστά πράξη έντιμη και σύμφωνη με την στάση μέσου ανθρώπου».

O Μπάμπης Αναγνωστόπουλος στο δικαστήριο

Σύμφωνα με την πρόεδρο, το δικαστήριο ως προς το δεύτερο ελαφρυντικό έλαβε υπόψη του ότι έχει γίνει σε αυτές τις 37 ημέρες που ο κατηγορούμενος ήταν ελεύθερος, όπως επίσης και ότι ένας χρόνος από την τέλεση αδικήματος είναι λίγος χρόνος για να αποδειχθεί μεταστροφή κατηγορούμενου.

Επίσης, όπως ανέφερε η πρόεδρος δεν έχει προσκομιστεί από τις φυλακές όπου κρατείται έγγραφο για την συμπεριφορά του εντός αυτών.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει