Ενημέρωση με ένα κλικ

Η Μαριούπολη…έπεσε με την εκκένωση του Azovstal – Η πιο αιματηρή μάχη μετά από 83 ημέρες

«Η εκκένωση είναι πιθανό να σηματοδοτήσει το τέλος της μεγαλύτερης και πιο αιματηρής μάχης του πολέμου στην Ουκρανία και μια σημαντική ήττα για την Ουκρανία. Η Μαριούπολη έχει μετατραπεί πλέον σε ερείπια μετά από σκληρή και πολύμηνη ρωσική πολιορκία που σύμφωνα με την Ουκρανία άφησε δεκάδες χιλιάδες νεκρούς στην πόλη», σχολιάζει ο Guardian.

Οι Times του Λονδίνου σχολιάζουν ότι αν επιβεβαιωθεί η είδηση της πτώσης της Μαριούπολης αυτή θα είναι η δεύτερη ουκρανική πόλη που πέφτει στα χέρια των Ρώσων μετά τη Χερσώνα.

Δεκάδες Ουκρανοί μαχητές στη Μαριούπολη μεταφέρθηκαν σε ελεγχόμενα από τη Ρωσία εδάφη καθώς οι δυνάμεις του Βλαντίμιρ Πούτιν έκαμψαν τον αντίσταση του τελευταίου θυλάκου στη στρατηγικής σημασίας πόλη – λιμάνι της Αζοφικής Θάλασσας εξασφαλίζοντας μια χερσαία σύνδεση μεταξύ της Κριμαίας με τα εδάφη της Ρωσίας.

Οι υπερασπιστές της Μαριούπολης άλλαξαν την πορεία του πολέμου με τη Ρωσία, καθώς άντεξαν τόσες ημέρες, δήλωσε νωρίτερα ο Μιχαήλ Ποντόλιακ, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου και εκ των διαπραγματευτών του Κιέβου στις συνομιλίες με τη Μόσχα. Κι όπως σημείωσε στο Twitter: «Οι 83 μέρες της άμυνας της Μαριούπολης θα περάσουν στην ιστορία ως οι Θερμοπύλες του 21ου αιώνα. ΟΙ υπερασπιστές του Αζοφστάλ κατέστρεψαν τα σχέδια της Ρωσίας να καταλάβει την ανατολική Ουκρανία, δέχθηκαν πλήγματα κι απέδειξαν την πραγματική «μαχητική ικανότητα» της Ρωσίας. Αυτά άλλαξαν παντελώς την πορεία του πολέμου».

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει