Ενημέρωση με ένα κλικ

“Κραυγή” αγωνίας Καπραβέλου : Θα νοσηλεύουμε στο πάρκινγκ”

H Θεσσαλονίκης, καθώς και τις “ασφυκτικές” συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζεται το υγειονομικό προσωπικό, αναφέρθηκε ο διευθυντής ΜΕΘ του Νοσοκομείου “Παπανικολάου”, Νίκος Καπραβέλος.

Τώρα δεν έχουμε καμία επιλογή, είναι ‘’κλειστον’’ λόγω πληρότητας“, δήλωσε χαρακτηριστικά και περιγράφοντας τη δραματική χθεσινή εφημερία προσθέτοντας πως “105 προσελεύσεις στο νοσοκομείο μας μολυσμένων και άλλοι τόσοι φύγανε, διότι δεν μπορούσαμε να τους εξυπηρετήσουμε“.

Έφυγαν μόνοι τους, πήγαν σπίτι τους, θα πάνε στην επόμενη εφημερία, στο επόμενο νοσοκομείο“, δήλωσε περιγράφοντας την κατάσταση. Επιπλέον τόνισε ένα ποσοστό περίπου15-20% από αυτά τα περιστατικά ήταν εμβολιασμένοι, οι οποίοι δεν είχαν προλάβει να κάνουν την τρίτη δόση γιατί δεν έχει συμπληρωθεί το εξάμηνο.

Ακόμα ανέφερε πως ο κόσμος αρχίζει να αντιδρά λόγω της τεράστιας αναμονής “μας βρίζουν κι έχουν δίκιο“, ανέφερε και τόνισε πως γιατροί και νοσηλευτές έχουν φτάσει στα όρια τους.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καπραβέλος τη Δευτέρα έγιναν 44 εισαγωγές στα πιο βαριά περιστατικά και 4 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

Κορονοϊός: “Θα φτάσουμε στο σημείο να νοσηλεύουμε ασθενείς σε πάρκινγκ”

Δεν είχαμε άλλες. Αυτές είναι οι κλίνες“, τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ και προειδοποίησε ότι αν δεν καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός τότε το lockdown θα είναι μονόδρομος και τα νοσοκομεία θα φτάσουν στο σημείο να έχουν ασθενείς στο πάρκινγκ όπως η Ρουμανία.

Σήμερα το νοσοκομείο “Παπανικολάου” ανοίγει ακόμη 9 κλίνες εντατικής με πέντε γιατρούς που φθάνουν από την Αθήνα ώστε να απορροφηθούν οι ασθενείς που υπάρχουν διασωληνωμένοι, ωστόσο όπως σχολίασε ο κ. Καπραβέλος και 100 κλίνες ΜΕΘ να ανοίξουν είναι τόσο μεγάλος ο ρυθμός των ασθενών που δεν θα φτάνουν.

Εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, τότε κι εμείς, θα δείτε, θα φτάσουμε στο σημείο να έχουμε στο πάρκινγκ ασθενείς. Δεν θα έχουμε άλλες κλίνες όπως η Ρουμανία“, σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει