Ενημέρωση με ένα κλικ

Πού θα μπορούν να πηγαίνουν χωρίς rapid test οι ανεμβολίαστοι από το Σάββατο

Στο πλαίσιο των νέων μέτρων όλο και μικραίνει το περιθώριο κοινωνικών συναναστροφών και κίνησης για τους ανεμβολίαστους, για τους οποίους από το ερχόμενο Σάββατο θα ισχύσουν τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας.

Πρακτικά οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να πηγαίνουν χωρίς την επίδειξη rapid η μοριακού τεστ μόνο σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων, σε φαρμακεία και σε εκκλησίες.

Αντίστοιχα οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να μπαίνουν σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, σε χώρους διασκέδασης, σε εμπορικά καταστήματα και κομμωτήρια μόνο με επίδειξη αρνητικού rapid ή μοριακού τεστ.

Επιπλέον όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι τόσο σε Δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό τομέα, αλλά και στις εκκλησίες, θα μπορούν να προσέρχονται στην δουλειά τους με 2 rapid ή μοριακά τεστ εβδομαδιαίως, που σημαίνει ότι το κόστος για κάθε εργαζόμενο αυξάνεται στα 80 ευρώ το μήνα.

  • Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν
  • Όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι, τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, σε όποια θέση βρίσκονται, συμπεριλαμβανομένων και των χώρων λατρείας, θα μπορούν να προσέρχονται στη δουλειά τους με την υποχρέωση διενέργειας δύο τεστ (rapid ή μοριακό) εβδομαδιαίως.
  • Η πρόσβαση για τους ανεμβολίαστους στις δημόσιες υπηρεσίες, στις τράπεζες, σε όλους τους μεικτούς χώρους διασκέδασης, σε ανοιχτούς χώρους όπου υπάρχει, στα εμπορικά καταστήματα και σε όλες τις δραστηριότητες που δεν θεωρούνται αναγκαίες, όπως είναι τα κομμωτήρια και κάθε άλλη δράση, θα γίνεται υποχρεωτικά με μοριακό (PCR) ή rapid test.
  • Δεν θα χρειάζεται διαγνωστικός έλεγχος για τους μη εμβολιασμένου για τις αναγκαίες δραστηριότητες, όπως για την προμήθεια τροφίμων (σούπερ μάρκετ), για την άσκηση τουθρησκευτικού τους δικαιώματος, καθώς επίσης και για την πρόσβαση στα φαρμακεία, όπως ίσχυε.
    Αναβαθμίζονται οι ποινές για τα μαγαζιά τα οποία δεν τηρούν τα μέτρα

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει