Ενημέρωση με ένα κλικ

Τελικά θα γυρίσουν οι δείκτες των ρολογιών μας μια ώρα πίσω;

Η Ελλάδα προέβη σε αλλαγή ώρας την Κυριακή 28 Μαρτίου 2021 και αλλά ακόμη δεν έχει αποφασιστεί αν θα διατηρήσει την αλλαγή ή αν θα επιλέξει κάποια συγκεκριμένων ώρα.

Η αλλαγή ώρας είναι ένα ζήτημα που πάντα απασχολεί, καθώς τον χειμώνα και το καλοκαίρι βλέπουμε τους δείκτες του ρολογιού να γυρνούν μια ώρα πίσω και μια ώρα μπροστά, αντίστοιχα.

Μπορεί μετά από πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία, να έχει ζητηθεί να σταματήσει η αλλαγή στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά ο κορονοϊός δεν “επέτρεψε” να γίνει πραγματικότητα.

Έτσι, λοιπόν, τον Οκτώβριο θα γυρίσουμε τους δείκτες του ρολογιού, μιας ώρα πίσω καθώς δεν έχει γίνει κάποια ανακοίνωση σχετικά με την κατάργηση της.

Την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου, έχει καθιερωθεί να πραγματοποιείται η αλλαγή ώρας και τα ξημερώματα θα δούμε τα ρολόγια μας να δείχνουν άλλη ώρα από αυτή που είχαμε συνηθίσει.

Τι έχει προτείνει η ΕΕ

Η πρόταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν να σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021 η αλλαγή ώρας και όσες χώρες επιθυμούσαν να κρατήσουν τη θερινή ώρα και να μη χρειάζεται να αλλάζουν ενώ υπήρχε και η επιλογή να κρατηθεί η χειμερινή ώρα σε όσα κράτη-μέλη το επιθυμούν.

Η Ελλάδα προέβη σε αλλαγή ώρας την Κυριακή 28 Μαρτίου 2021 και αλλά ακόμη δεν έχει αποφασιστεί αν θα διατηρήσει την αλλαγή ή αν θα επιλέξει κάποια συγκεκριμένων ώρα.

Οι υπόλοιπες χώρες της ΕΕ αντίστοιχα δεν έχουν λάβει οριστικές αποφάσεις, λόγω σημαντικών γεγονότων όπως το Brexit και η πανδημία Covid-19. Οι προτιμήσεις για χειμερινή ή θερινή ώρα αλλάζουν ανάλογα με τη χώρα, όπως αποτυπώνονται σε δημοσκοπήσεις, με μια τάση ως προς μόνιμη θερινή ώρα.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει